Hoe luid mag mijn motor zijn?

Hoe luid mag mijn motor zijn?

Hiervoor heeft de RDW richtlijnen opgesteld. De cilinderinhoud van de motorfiets is daarbij leidend. Zo mag een motorfiets tot 80 cc maximaal 91 dB(A) geluid produceren terwijl een motor met meer dan 1000 cc tot wel 106 dB(A) mag produceren.

Hoe dB meten bij motor?

Daarbij wordt er een microfoon geplaatst op zo’n 50cm van de uitlaat, onder een hoek van 45 graden. Vervolgens wordt een aantal keer het geproduceerde geluid van je motorfiets gemeten, de hoogste meting geldt vervolgens als definitieve uitslag. Gelukkig mag je hier een afwijking van maximaal 2 dB(A) hebben.

Hoe luid mag je brommer zijn?

Bromfietsen mogen in de nabijheid van de uitmonding van het uitlaatsysteem geen hoger geluidsniveau kunnen produceren dan 97 decibel. Voor snorfietsen is dit geluidsniveau bepaald op 90 decibel of de waarde op het kentekenbewijs plus 2 decibel.

Hoe hard is 87 dB?

Voorbeeldtabel

DECIBEL GELUID VOORBEELD
80 Hinderlijk Wekker, vrachtverkeer, deurbel
85 Luid Zagen, mixer
90 Zeer hinderlijk Dichtbij vrachtwagen, schreeuwen, juichen, gillen
95 Lawaai Drilboor, viool

Hoe hard is 97 decibel?

Voorbeeldtabel

DECIBEL GELUID VOORBEELD
90 Zeer hinderlijk Dichtbij vrachtwagen, schreeuwen, juichen, gillen
95 Lawaai Drilboor, viool
100 Zeer luid Machine in fabriek, compressor, straaljager op 300 m hoogte
105 Nog luider Helikopter van dichtbij, grote trom

Hoeveel dB maakt een f1 auto?

Het geluid wat op een circuit geproduceerd wordt is niet mis, langs de baan kan het aantal decibel al snel oplopen tot 130 dB! Dit geluidsniveau is zo hoog, dat het je gehoor direct onherstelbaar kan beschadigen.