Hoe loop ik met wandelstokken?

Hoe loop ik met wandelstokken?

– ga rechtop staan en laat de armen losjes naar beneden hangen. – zet de stok naast het been waar de stok gebruikt gaat worden. polsgewicht. – De bovenzijde van het handvat, waar met de stok vast houd dient dus gelijk op gelijke hoogte te zijn als de knokkel net voorbij de pols.

Welke lengte wandelstokken?

Dat is vrij eenvoudig te meten. Ga rechtop staan op een vlakke ondergrond. Buig een van de armen zodat je bovenarm langs het lichaam hangt en de onderarm een hoek van 90 graden met de bovenarm maakt. De afstand van de hand tot de grond recht naar beneden geeft de juiste lengte van de wandelstokken.

Hoe lang moeten de nordic walking stokken zijn?

De lengte van de nordic walking stokken Er is een globale berekening om de juiste lengte van de nordic walking stokken vast te stellen. Deze formule is de lichaamslengte x 0,68. Houd rekening met een marge van +/- 5 cm.

Hoe stel je Nordic Walking stokken af?

De juiste lengte bepaal je door de pole bij de handgreep vast te pakken. Steek vervolgens je hand zover vooruit dat jouw bovenarm verticaal blijft. Zet de spike van de pole op de grond recht onder je hand. Je hebt de juiste pole-lengte als je onderarm ongeveer bijna horizontaal is en een lichte hoek naar beneden maakt.

Wat is het verschil tussen Nordic Walking stokken en Trekkingstokken?

Verschil met trekkingstokken? Verwar nordic walking stokken niet met wandel- of trekkingstokkenstokken. Nordic walking stokken zijn langer, hebben een ander handvat, soms ook een andere punt en de flexibiliteit van de poles is speciaal afgestemd op nordic walking. Meestal worden poles uit één stuk gebruikt.

Hoe hoog moeten wandelstokken zijn?

De wandelstokgebruiker moet rechtop gaan staan, de armen los langs het lijf laten hangen en de wandelstok met het handvat naar beneden op de grond zetten. De afstand van de grond tot het botje op uw pols is de juiste hoogte voor de wandelstok.