Hoe leuk is Keulen?

Hoe leuk is Keulen?

Keulen is een fijne stad voor een weekendje weg dichtbij huis. Een stedentrip naar Keulen is bijvoorbeeld erg leuk in de lente of zomer, wanneer de terrassen gezellig vol zitten. Ook rond de kerst, wanneer er verschillende kerstmarkten in de stad zijn te vinden, is Keulen erg sfeervol.

Waar moet je zitten in Keulen?

De mooie oude binnenstad, Altstadt, van Keulen is een van de plekken die je moet bezoeken in Keulen: bekijk de Dom, maak een wandeling langs de Hollenzollernbrücke, bezoek de Brauhäuser of geniet van het uitzicht op de KölnTriangle. Alt Stadt is de plek als je gek bent op historische kerken en musea.

Wat is er te doen in Keulen Duitsland?

Uitstapjes buiten Keulen

 • Augustusburg en Falkenlust: twee barokke paleizen.
 • Burg Drachenfels, romantische ruïne bij Keulen.
 • Het sprookjeskasteel Drachenburg bij Keulen.
 • Phantasialand, een groot pretperk bij Keulen.
 • Rondvaarten en riviercruises op de Rijn.
 • Uitstapje naar Bonn vanaf Keulen.
 • Uitstapje naar de Eifel vanaf Keulen.

Is Keulen open op zondag?

Openingstijden winkels Keulen De meeste winkels in Keulen zijn van maandag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 De grotere warenhuizen en modewinkels blijven iedere dag tot 20.00 open voor al je winkelplezier. Vier keer per jaar is er in het centrum van Keulen een Koopzondag.

Wat is leuker Dusseldorf of Keulen?

Wil je tijdens de kerstmaand tevens prachtig versierde kerken bezoeken, dan kun je het beste naar Keulen gaan. Düsseldorf is juist iets beter te combineren met winkelen, maar beide steden staan hoe dan ook garant voor een leuke tijd op een Duitse kerstmarkt.

Hoeveel dagen om Keulen te bezoeken?

Nee, niet om de hele stad te zien, want daarvoor is Keulen veel te groot. Maar wanneer je een selectie maakt van wijken die je wilt zien, is drie dagen Keulen heel leuk als citytrip.

Wat is open op zondag in Duitsland?

Een speciale badplaatsen regeling in de Duitse wet staat het toe dat winkels in een aangewezen gebied met een toeristisch of kuur bestemming wel op zondag open mogen. Vooral in de steden rondom de Baltische zee en de waddeneilanden zoals Borkum is de zondagsrust dan ook ver te zoeken.

Welke winkels zijn open in Duitsland op zondag?

In de meeste Duitse deelstaten mogen winkels in principe dagelijks, behalve op zondag, 24 uur open zijn. De winkels zijn in Duitsland echter in het algemeen op weekdagen tot 18.00 uur geopend. Uitzonderingen zijn de stations van enkele grote Duitse steden. Hier zijn winkels elke zondag open.

Welke steden in Duitsland zijn leuk?

De top 10 mooiste steden van Duitsland

 1. Berlijn. Glamour en geschiedenis gaan hand in hand in de hoofdstad van Duitsland.
 2. München. Zeg je München, dan denk je al snel aan lederhosen, diepe decolletés en liters bier.
 3. Hamburg. Hamburg is dé havenstad van Duitsland.
 4. Keulen.
 5. Dresden.
 6. Heidelberg.
 7. Leipzig.
 8. Stuttgart.

Waar kan je het beste shoppen in Duitsland?

Top 10 leuke shopsteden in Duitsland

 1. Oldenburg | Net over de grens bij Groningen.
 2. Oberhausen | Ter hoogte van Eindhoven.
 3. Keulen | Ter hoogte van Maastricht.
 4. Hamburg | Metropool met winkels in prachtige haven.
 5. Frankfurt.
 6. Düsseldorf.
 7. Berlijn | Leukste shopping center in Duitsland.
 8. München.

Wanneer kun je Keulen bezoeken?

Keulen kun je het beste bezoeken van mei tot en met oktober. Over het algemeen is het dan warm en droog. Tijdens de kerstmarkten (vanaf half november tot en met eind december) is het ook heel gezellig in Keulen, maar gaan de hotelprijzen wel omhoog. Boek je hotelkamer dus op tijd.

Wat is een stedentrip Keulen?

Stedentrip Keulen. Een stedentrip Keulen is een heel leuke stedentrip met de trein. Als je met de trein de stad bereikt, zie je meteen de prachtige Dom staan. Het gezicht van de stad en één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar Keulen heeft nog zo veel meer: je kunt heerlijk wandelen of een terrasje pakken aan de Rijn,

Wanneer is Keulen populair?

Tegenwoordig behoort Keulen nog steeds tot de meest belangrijke steden van Duitsland en zelfs heel Europa. Onder Nederlandse toeristen is Keulen vooral populair vanaf eind november tot vlak voor kerst vanwege de vele kerstmarkten in Keulen.