Hoe lang gaat een Mosmuur mee?

Hoe lang gaat een Mosmuur mee?

Onze mos-creaties zijn in principe onderhoudsvrij en hebben normaal gesproken een levensduur van vele jaren. De levensduur is van diverse factoren afhankelijk, zoals de locatie en zonlichttoetreding. Een moswand of schilderij heeft een hoge aaibaarheidsfactor en kan daardoor beschadigd raken.

Is mos duurzaam?

Duurzame groene muurbekleding De verschillende mossoorten worden op volledig milieuvriendelijke manier geoogst. Na de oogst worden de mossen met plantaardige middelen bewerkt en eventueel gekleurd. De mossen blijven daardoor zacht en elastisch en zijn daarnaast vuilafstotend en brandvertragend.

Hoe lang blijft een Mosschilderij goed?

Hoelang is het mos houdbaar? Aanraking en lage luchtvochtigheid beinvloeden de levensduur. Wanneer beiden zoveel mogelijk worden vermeden blijft de moswand gegarandeerd jaren lang mooi.

Hoe kun je mos bewaren?

Je kunt gedroogd platmos heel lang op een droge plek bewaren. De kwaliteit loopt dan niet terug. Dus hou je iets over, gebruik je het gewoon later…

Hoe verzorg je mos?

Geef het mos de eerste drie weken dagelijks water om het te laten groeien.

  1. Als het mos donkergroen en vlekkerig wordt, dan krijgt het waarschijnlijk te veel water.
  2. Je kunt het mos na ongeveer een maand minder water geven, maar zorg dat het zo veel mogelijk vochtig blijft.

Wat is gepreserveerd mos?

Diverse bloemen en planten worden gepreserveerd met behulp van een gespecialiseerd proces dat hen in staat stelt hun natuurlijke uiterlijk en gevoel lange tijd te behouden zonder dat er lucht, aarde of zonlicht nodig is; af en toe afstoffen en je bent klaar om te gaan!

Wat kost een Mosschilderij?

De kosten van een moswand of mosschilderij liggen tussen de €200,00 en €350,00 per m2. De prijsverschillen zitten in het toegepaste type mos, gemixte patroon en de totale oppervlakte. De randafwerking van de moswand of mosschilderij kan op verschillende manieren.

Hoe kan ik mos bewaren?