Hoe lang compressiekousen dragen na operatie?

Hoe lang compressiekousen dragen na operatie?

Het is de bedoeling dat u de steunkous(en) 6 weken draagt. De kousen krijgt u van het ziekenhuis en kunt u thuis gewoon wassen. De kousen mogen niet in de droger in verband met elasticiteitsverlies. Het aantrekken van steunkousen kan voor de mantelzorger belastend zijn omdat er veel kracht gezet moet worden.

Waarom compressiekousen na operatie?

WAAROM MOET IK TED-KOUSEN DRAGEN? Door geheel of gedeeltelijk verminderde beweging, kunnen zich klonters en stolsels vormen in de aderen van de benen. Deze kunnen voor een trombose zorgen. Om dit te voorkomen, moet de patiënt TED-kousen dragen.

Waarom compressiekousen dragen?

Het dragen van compressiekousen heeft de volgende effecten: de compressiekousen stimuleren de doorbloeding van de spieren. de spieren worden sneller voorzien van verse zuurstof. de kous geeft extra stabiliteit voor de kuit en achillespees.

Hoe lang moet je steunkousen dragen na spataderbehandeling?

Afhankelijk van het soort spatader draagt u de kous daarna nog 5 tot 12 dagen. Voor een goede wondgenezing is het belangrijk om kous en pleisters droog te houden. Probeer zoveel mogelijk te lopen en in beweging te blijven. Dit bevordert de doorbloeding in de benen.

Waarom niet slapen met steunkousen?

Wanneer je ligt is de druk in de slagaderen een stuk lager dan wanneer je staat. De uitwendige druk die een steunkous geeft, wordt dan relatief te hoog ten opzichte van de inwendige druk in de slagaderen. Dit kan de bloeddoorstroming belemmeren.

Kun je slapen met steunkousen?

De kousen dienen niet te worden gedragen tijdens het slapen omdat dan de druk op de aders veel lager is omdat bij het liggen geen zwaartekracht dient te worden overwonnen. Bij lang staan is het dan weer heel belangrijk om ze te dragen.

Hoe lang mag je compressiekousen aan?

Compressiekousen voor tijdens het sporten en vliegen draag je dus tijdens jouw sportsessies en vluchten. Maar, compressiekousen voor het verminderen en voorkomen van aandoening als spataderen en trombose, zal je de gehele dag moeten dragen.

Welke steunkousen na spataderbehandeling?

Als u komt voor het inspuiten van spataderen heeft u twee soorten kousen nodig: een witte onderkous van het merk Comprinet en een (meestal bruine) aangemeten elastische steunkous of panty. Deze kousen moet u zelf meenemen. De witte Comprinet kous haalt u op bij de apotheek.