Hoe krijg ik mijn witte overhemden weer wit?

Hoe krijg ik mijn witte overhemden weer wit?

Dit kun je eigenlijk op twee manieren doen. Je kan bijvoorbeeld wat azijn of schoonmaakazijn in de wasmachine in het vakje voor de wasverzachter doen. Of je kan het overhemd laten weken in water met azijn. De verhouding is dan 2:1.

Hoe krijg ik vergeelde kragen weer wit?

Om gele boorden weer wit te krijgen heeft u een ontvetter nodig, of een bleekmiddel. U kunt het overhemd ontvetter laten weken, de ontvetter rechtstreeks op de vlek aanbrengen, of het middel aan uw was toevoegen. Goede ontvetters zijn soda, schoonmaakazijn, Biotex en groene zeep. Karnemelk en shampoo werken ook.

Hoe krijg je vuile kragen schoon?

Groene zeep en soda hebben allebei een ontvettende werking en dat is precies wat er nodig is om vlekken uit kleding te verwijderen. Maak een mengsel met warm water en soda en smeer dit op de kraag van je overhemd, laat het even intrekken en was het in de wasmachine.

Hoe was je witte overhemden?

Wassen van het witte en blauwe overhemd

  1. Knopen losmaken en kraagbaleinen verwijderen.
  2. Wassen op 40 graden.
  3. Progamma: fijnwas of overhemden.
  4. Centrifuge toeren 600 of minder.
  5. Heel weinig waspoeder.
  6. Gelijk uit de machine halen na het wassen.
  7. Even goed je overhemd “uitslaan”

Hoe draag je een wit overhemd?

De meest gangbare tip is ook de meest bruikbare: een wit overhemd op een mooie jeans. Het combineert een casual uitstraling met stijl. Zoals altijd gaat het ook bij je kledingkeuze om de details. Het kiezen van het juiste shirt hangt vaak ook af van de gelegenheid.

Hoe komt het dat witte was grauw wordt?

Er zijn verschillende oorzaken waarom witte was geel of grauw wordt: Je wast witte kleding samen met gekleurde was. Er komen altijd kleine hoeveelheden kleurstoffen vrij die zich kunnen hechten aan je witte was. Zo wordt je kleding uiteindelijk grauw.

Hoe witte overhemden wassen?

Hoe was je witte was?

Witte kleding wassen doe je op 30 graden met wasmiddel voor de witte was. Sorteer de kleding nauwkeurig, zodat het niet gemengd wordt met felle of donkere kleuren. Gekleurde kleding kan namelijk afgeven en de witte was verpesten.