Inhoudsopgave
Hoe knip je Zwaluwstaartje?
Zelf een zwaluwstaartje pleister maken, gaat eenvoudig door in lengterichting van de pleister rondom het midden aan beide zijden een stukje uit te knippen. Let erop dat er voldoende hechtvlak aan weerszijden overblijft. Bij een lange pleister kan men een groter gedeelte uitknippen.
Hoe lang moet een Steristrips blijven zitten?
Soms zijn over de wond smalle pleisters aangebracht, de zogenaamde steristrips; deze kunt u laten zitten tot ongeveer 10 – 14 dagen na de operatie. De steristrips vallen er meestal vanzelf af als de wond is genezen; als dit niet het geval is, kunt u ze na bovengenoemde tijd verwijderen.
Hoe werken Steristrips?
Uitleg huidlijm of steristrips De huidlijm of steristrip zorgt ervoor dat de wond netjes gesloten wordt, zonder dat hiervoor verdoving nodig is. Met de huidlijm of steristrips wordt een litteken niet voorkómen, maar het ziet er later wel mooier uit. Hoe het litteken uiteindelijk wordt, zie je pas na een jaar.
Hoe lang moet je een Zwaluwstaartje laten zitten?
Is de wond met strips of zwaluwstaartjes gesloten? Dan mag de wond niet nat worden. De wond moet droog blijven totdat de strips of zwaluwstaartjes vanzelf loslaten (na ongeveer 5 tot 10 dagen).
Wanneer Kunt u de hechtingen verwijderen?
De arts spreekt met u af wanneer u de hechtingen kunt laten verwijderen. Maak hiervoor een afspraak bij de assistente. In het algemeen geldt dat hechtingen eruit mogen: in uw gezicht: na ongeveer 5 dagen; op uw hoofd, arm, hand en tenen: na ongeveer 1 week; op romp, benen en voetzolen: na ongeveer 2 weken
Wanneer mogen hechtingen eruit worden?
In het algemeen geldt dat hechtingen eruit mogen: in uw gezicht: na ongeveer 5 dagen. op uw hoofd, arm, hand en tenen: na ongeveer 1 week. op romp, benen en voetzolen: na ongeveer 2 weken. Als uw wond is geplakt, laat de lijmkorst na 5-10 dagen vanzelf los. ORS.
Wat zijn afzonderlijke hechtingen?
Deze kunnen we allemaal terugbrengen in twee grote categorieën, namelijk de afzonderlijke hechtingen en de onderhuidse hechtingen. Afzonderlijke hechtingen. Bij afzonderlijke hechtingen of ook wel onderbroken hechtingen genoemd, zijn er meerdere hechtingen in een wond. Dit zijn allemaal aparte boogjes die over de wond lopen.
https://www.youtube.com/watch?v=th7tcyEb03E