Hoe kies je arbodienst?

Hoe kies je arbodienst?

Kies voor de dienstverlening die bij je past Vraag aan een arbodienst hoe de dienstverlening er precies uitziet. Maak duidelijk wat je wilt en wat je nodig hebt als werkgever. Selecteer niet alleen op prijs. Er zijn veel verschillende dienstenpakketten per arbodienst.

Hoe werkt de arbodienst?

Volgens de Arbowet heeft de arbodienst de volgende taken: Advies en toetsing van de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) van het bedrijf. Daarin staan de risico’s die je loopt op je werk en welke maatregelen er zijn om de risico’s te verkleinen. Zorgen voor begeleiding als je ziek bent geworden.

Wie betaalt de bedrijfsarts?

Jij betaalt de arbodienst, toch blijft deze zelfstandig en onafhankelijk. De arbowetgeving verplicht jou als werkgever om deskundige ondersteuning bij arbo- en verzuimbeleid te regelen. Dit kan via een gecertificeerde arbodienst, die je advies geeft op het gebied van werk en gezondheid en arbobeleid opstelt.

Hoe weet ik wie de bedrijfsarts is?

Ik weet niet met welke arbodienst mijn werkgever samenwerkt. Hoe kan ik dit achterhalen? Vraag aan je leidinggevende met welke arbodienst jouw werkgever samenwerkt. Informeer naar de mogelijkheden om eventueel een afspraak te maken.

Hoeveel kost bedrijfsarts?

Wat kost een bedrijfsarts? De meeste bedrijven sluiten een abonnement af bij een arbodienst. De kosten hangen af van de ondersteuning die je kiest. Gemiddeld kost een arbodienst tussen de 100 en 150 euro per werknemer per jaar.

Wat kost een bezoek aan de bedrijfsarts?

Gemiddeld kost een arbodienst tussen de 100 en 150 euro per medewerker per jaar. Dat is ongeveer 0,3% van de loonsom op jaarbasis.

Welke vragen stel je aan de bedrijfsarts?

Het gesprek bij de bedrijfsarts is een dialoog en dat betekent dat jij ook vragen mag stellen. Bijvoorbeeld over welke informatie er naar je werkgever gaat. Het beste kun je dit vragen voordat je jouw verhaal doet. Dan kun je namelijk nog beslissen om bepaalde zaken niet te vertellen.

Wat zijn de rechten van een bedrijfsarts?

Ja, volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) heeft iedere werknemer het recht een bedrijfsarts te consulteren over individuele, persoonsgerichte gezondheidsvragen in relatie tot het werk. Vraag aan jouw werkgever of preventiemedewerker hoe je in contact komt met de bedrijfsarts.

Wat bespreek je met de bedrijfsarts?

Vertel je bedrijfsarts hoe je hoofd momenteel werkt en dat je niet in staat bent om over je problemen na te denken. Vertel hem ook wat je wél doet op gebied van bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen om je herstel te bevorderen.

Wanneer moet u een contract beëindigen?

Na 3 jaar of 3 tijdelijke contracten heeft u meestal een vast contract. Vaak moet de werkgever u schriftelijk en uiterlijk 1 maand van tevoren laten weten of uw contract wordt verlengd. Soms kan de werkgever uw contract eerder beëindigen.

Hoe lang heeft u een vast contract?

Na 3 jaar of 3 tijdelijke contracten heeft u meestal een vast contract. In fase B of fase 3 bent u in vaste dienst na maximaal: 6 contracten of; 4 jaar; In fase C of fase 4 bent u in vaste dienst bij het uitzendbureau. Dan telt mogelijk ook het eerdere tijdelijk contract mee voor het recht op een vast contract.

Waarom mag uw werkgever geen tijdelijke contracten geven?

In de wet staat dat uw werkgever u geen tijdelijke contracten mag blijven geven. Doet hij dat en bent u door dit nieuwe contract langer dan 36 maanden in dienst of is het uw vierde of latere contract? Vaak moet de werkgever u schriftelijk en uiterlijk 1 maand van tevoren laten weten of uw contract wordt verlengd.

Wat is een vast contract uitzendkracht?

Vast contract uitzendkracht. Een uitzendbureau kan u meerdere tijdelijke contracten aanbieden. De fase waarin u zit en uw cao bepalen uw rechten als uitzendkracht. U begint in fase A (bij ABU-cao), of fase 1 en 2 (bij NBBU-cao). Deze periode duurt maximaal 78 weken. Hierin heeft u geen recht op een vast contract.