Hoe injectiespuit vasthouden?

Hoe injectiespuit vasthouden?

Houd het uiteinde van de spuit (de zuiger) ingedrukt met uw duim. Terwijl u druk houdt op de zuiger, trekt u de spuit uit de huid. Wrijf niet over de injectieplaats.

Hoe maak je een injectiespuit gereed?

a Verwijder de beschermhuls van de opzuignaald. b Zuig een hoeveelheid lucht in de spuit die overeenkomt met de voorgeschreven dosering. c Steek de naald door de rubber dop van de flacon en spuit de lucht in. d Keer de flacon ondersteboven en zuig de voorgeschreven hoeveelheid medicijn op in de spuit.

Hoe vloeistof optrekken?

Gebruik een opzuignaald: – bij vloeistoffen met een etsende werking die niet in aanraking met de huid mogen komen; – als de spuit niet naast de cliënt klaargemaakt wordt. Gebruik veilige naalden. In deze werkinstructie wordt ervan uitgegaan dat het medicijn met een opzuignaald uit een ampul wordt opgetrokken.

Lees ook:   Was er in de tijd van de oude Grieken al onderwijs in Nederland?

Hoe spuit in buik zetten?

Als er in de buik wordt gespoten, is het verstandig om dit in een huidplooi te doen. Rond de navel moet niet worden gespoten omdat in dit gebied vrij veel zenuwen en bloedvaten lopen, waardoor het injecteren pijnlijker kan zijn. Houd altijd 3 vingers afstand rond de navel.

Hoe gebruik je injectiespuit?

Hou het flesje rechtopstaand, prik de naald door de rubberen stop en duw de zuiger naar beneden. Hierdoor wordt het opzuigen straks gemakkelijker. Keer het flesje met de spuit ondersteboven. Trek de zuiger traag naar beneden tot iets voorbij de in te spuiten dosis.

Hoe injectie geven?

– Steek de naald in één beweging in de huidplooi waarbij u de spuit rechtop houdt. De naald moet helemaal in de huid geprikt worden. – Druk de spuit rustig leeg, inclusief luchtbelletje. – Laat de naald 5 seconden in de huid zitten om te voorkomen dat er vloeistof terug loopt.

Lees ook:   Hoe maak je een Fidget Toy makkelijk?

Hoe moet je een spuit aflezen?

De juiste wijze is vrij simpel! je leest altijd de onderkant van de plunjer af! dat doe je zowel bij het vullen als bij het aflezen van de resterende reagent. Het bepalen van het verbruikte reagent doe je door in dit geval de 1ml (spuit gevuld tot 1ml) met de afgelezen waarde (afgelezen waarde = 0,65ml) te verminderen.

Hoe werkt een injectiespuit?

Door het trekken aan de plunjer wordt de injectievloeistof via een aangebrachte optrek- of (over)hevelnaald uit een ampul (flacon) opgezogen in het reservoir. Vervolgens wordt na het aanprikken door het duwen met de plunjer de vloeistof via een nieuw aangebrachte canule (injectienaald) in het lichaam geïnjecteerd.

Hoe krijg je lucht uit een spuit?

Als er luchtbelletjes zichtbaar zijn in de injectiespuit, tik dan niet op de cilinder van de spuit om ze naar het oppervlak te laten komen (hierbij bestaat het risico dat de naald die in het flacon zit, geplooid wordt). Verwijder de luchtbelletjes door de rubberen zuiger omlaag en omhoog te duwen*.

Lees ook:   Wat voor antibiotica bij longontsteking?

Hoe plaats je de naald bij de Loodrechttechniek?

De techniek is als volgt Breng de naald loodrecht door het huidoppervlak (door de opperhuid en de lederhuid) in. Afhankelijk van de dikte van de huid van de cliënt en de naaldlengte kan dit zowel met als zonder opnemen van een huidplooi. Neem bij clienten met een dunne onderhuidse bindweefsellaag een huidplooi op.

Hoe gebruik je een marinade spuit?

Maak niet de beginnersfout door als de spuit in 1 keer leeg te spuiten in het vlees, want dan komen dan de sappen uit plekken stromen die je liever niet wilt. De beste methode is rustig de spuit indrukken en ondertussen de naald langzaam aan omhoog trekken, zodat de marinade in alle lagen van het vlees terecht komt.