Hoe hoog is de boete voor rijden zonder rijbewijs?

Hoe hoog is de boete voor rijden zonder rijbewijs?

Rijden zonder rijbewijs – boete
****************** Auto, vrachtauto, bus, aanhangwagen, motor Bromfiets en snorfiets
1ste overtreding € 340,00 € 240,00
2de overtreding € 400,00 + 1 week hechtenis voorwaardelijk € 280,00 + 1 week hechtenis voorwaardelijk

Wat als je rijd met rijverbod?

U riskeert een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar of een geldboete van 500 tot 2.000 EUR of één van die straffen alleen wanneer u toch rijdt tijdens een rijverbod. Bovendien moet de Politierechter u ook supplementair veroordelen tot een bijkomend rijverbod van minstens 3 maanden tot 5 jaar of levenslang.

Welke straf bij rijden onder invloed?

Rijden onder invloed = boete ‘Blaast’ u positief bij een politiecontrole (u hebt een alcoholgehalte van meer dan 0,5 promille), dan krijgt u onmiddellijk een rijverbod tussen drie en zes uur. Daarnaast moet u meteen een boete betalen van minstens 137,50 euro, al kan deze oplopen tot 2.000 euro of meer.

Waarom rijden zonder rijbewijs?

Rijden zonder rijbewijs. Voor het rijden zonder rijbewijs riskeert u: een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro; een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar; een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar. Dezelfde bestraffing geldt voor het besturen van een voertuig zonder het naleven van de voorwaarden of beperkingen (codes) op het rijbewijs.

Wat gebeurt er als je zonder rijbewijs rijdt op een scooter?

Wat gebeurt er als ik zonder rijbewijs op een scooter rijd en de politie mij aanhoudt? Als je zonder rijbewijs op een bromfiets (scooter) rijdt, krijg je een boete. Je hebt namelijk een AM-rijbewijsnodig. Word je betrapt door de politie, dan moet je een boete betalen en mag dan niet meer verder rijden op je bromfiets.

Wat is een bestraffing voor het rijden zonder rijbewijs?

Voor het rijden zonder rijbewijs riskeert u: een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro; een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar; een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar. Dezelfde bestraffing geldt voor het besturen van een voertuig zonder het naleven van de voorwaarden of beperkingen (codes) op het rijbewijs.