Hoe groot wordt een brem?

Hoe groot wordt een brem?

De (gewone) brem (Cytisus scoparius, synoniem: Sarothamnus scoparius) is een struik uit de vlinderbloemenfamilie (Fabaceae). De soort lijkt op de aanzienlijk zeldzamere gaspeldoorn, maar heeft geen doorns. De struik kan een hoogte van 2 m bereiken.

Hoe snel groeit een brem?

Hoe snel groeit brem? De planten groeien snel, zelfs op droge plekken, en bloeien al na een korte periode. Afhankelijk van de groeihoogte bekleden de veelzijdige struiken, kiezel-, steen- en heidetuinen, sieren groepjes met struiken en borders met heesters.

Hoe snoei ik een Bremstruik?

Op de jonge scheuten worden in de zomer al de knoppen gevormd voor het volgende seizoen, snoei je later in het seizoen dan snoei je ook veel knoppen weg waardoor je minder bloemen krijgt. Door ieder jaar direct na de bloei te snoeien blijft de bremstruik mooi vol en zal ook overdadig bloeien op de jonge vitale takken.

Hoe plant je brem?

Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is goed te combineren met ‘open plaats’ en ‘borderplanten’, zolang die er niet te dicht op staan. Ben je op zoek naar Cytisus scoparius? De Cytisus scoparius is ook wel bekend als Brem.

Hoe stek je een brem?

Haal het onderste blad eraf, anders zal de stek te veel vocht verdampen. Als het stekje groot blad heeft, knip dan de bovenste bladeren voor de helft af om verdamping te beperken. Doop het takje in speciaal groeipoeder dat de beworteling bevordert en zet de stek in een potje met stekgrond.

Waar groeit de brem?

Brem is een lichtminnende struik van lichte, eerder droge, zure en vrij voedselarme, zandige tot lemige bodems. Waar brem tot ontwikkeling komt, is de bodem altijd zuur of ontkalkt. De struik gedijt in een brede waaier van standplaatsen: open plekken in het bos, kapvlakten, bredere boswegen en lichte bosranden.