Inhoudsopgave
Hoe gebruikte zonnebloemolie weggooien?
Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Is er geen inzamelpunt in de buurt? Dan kun je het ook weggooien bij het restafval. Doe het dan in een afsluitbare verpakking, zoals een melkpak of plastic fles met schroefdop, want olie en vetten vervuilen de afvalbak.
Waar kan je zonnebloemolie weggooien?
Restjes olie en vet zoals olijfolie, zonnebloemolie en de olie waarin zongedroogde tomaatjes worden bewaard kun je in een afsluitbare verpakking, zoals een melkpak of de originele verpakking inleveren bij de speciale inleverbakken bij de supermarkt.
Waar plantaardige olie weggooien?
Gebruikt frituurvet en plantaardige olie kunt u inleveren bij het afvalbrengstation. Ook kunt u uw vet inleveren in een gele container bij een aantal supermarkten in uw gemeente. Kijk op www.acv-afvalkalender.nl of in de ACV-app voor de locaties.
Kun je zonnebloemolie door de gootsteen spoelen?
Gooi vet en olie niet in toilet of gootsteen.
Wat kun je met gebruikte zonnebloemolie doen?
Wat moet je doen met gebruikte olie Het enige dat u hoeft te doen is de gebruikte oliën en vetten apart inleveren voor recycling. Bij steeds meer supermarkten, scholen, sportclubs en milieustraten kunt u gebruikt frituurvet of olie inleveren. Kijk op de kaart voor een inzamelpunt bij u in de buurt.
Wat doen met olie na frituren?
Grotere hoeveelheden olie en (frituur)vet kun je het beste gescheiden inleveren. Giet het terug in de oude verpakking of in een melkpak met dop en lever het in bij speciale bakken bij de supermarkt, kringloopwinkel of milieustraat. Inzamelpunten vind je op Frituurvet, recycle het.
Kun je bakken met zonnebloemolie?
Bak, braad, wok of frituur bij voorkeur in gewone (goedkope) olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of maïsolie. Lijnzaadolie en extra vierge olijfolie kun je beter niet verhitten.