Hoe gebruik je genotropin?

Hoe gebruik je genotropin?

Genotropin

  1. Somatropine is het groeihormoon in ons lichaam.
  2. Bij aandoeningen door te weinig groeihormoon.
  3. Somatropine wordt onder de huid geïnjecteerd.
  4. U kunt de injectie het beste ’s avonds toedienen.
  5. Vaak gebruikt u dit medicijn langdurig, soms levenslang.

Hoe lang is Tresiba houdbaar?

U kunt uw Tresiba voorgevulde pen (FlexTouch) bij u dragen en tot 8 weken bewaren bij kamertemperatuur (beneden 30°C) of in de koelkast (2°C – 8°C). Laat ter bescherming tegen licht de dop altijd op de pen wanneer u deze niet gebruikt.

Wat is Genotonorm?

Genotonorm is een recombinant menselijk groeihormoon (ook somatropine genoemd). Het heeft dezelfde structuur als natuurlijk menselijk groeihormoon dat nodig is voor de groei van beenderen en spieren. Het helpt ook om uw vet- en spierweefsels te ontwikkelen in de juiste verhoudingen.

Hoelang is insuline houdbaar in de koelkast?

Hoe wordt insuline bewaard? De insuline waarmee gespoten wordt, mag op kamertemperatuur bewaard worden. Het is dan vier weken houdbaar. De voorraad insuline (ampullen of wegwerppennen) moet in het midden van de koelkast bewaard worden of in de groentela, echter niet tegen het vriesvak aan.

Wat is het verschil tussen Tresiba 100 en 200?

Tresiba® is verkrijgbaar in twee sterktes: 100 eenheden/ml en 200 eenheden/ml. Tresiba® 200 eenheden/ml bevat tweemaal zoveel insuline per milliliter waardoor het mogelijk is om maximaal 160 eenheden met één injectie toe te dienen. Uw arts schrijft de sterkte voor die voor u geschikt is.

Hoeveel mg genotropin?

De dagelijkse onderhoudsdosis is zelden hoger dan 1,0 mg per dag. Vrouwen hebben soms meer Genotropin nodig dan mannen. De dosering moet om de 6 maanden gecontroleerd worden. Patiënten ouder dan 60 jaar beginnen met een dosis van 0,1-0,2 mg per dag.

Wat kost genotropin?

Kostenoverzicht somatropine

SOMATROPINE
Gemiddelde prijs per 1 patroon
GENOTROPIN, POEDER VOOR INJECTIEVLOEISTOF 12 mg € 275,72
Gemiddelde prijs per 1 wegwerpspuit
GENOTROPIN GOQUICK, 1 ml POEDER VOOR INJECTIEVLOEISTOF 12 mg € 263,54