Hoe een visum aanvragen voor Turkije?

Hoe een visum aanvragen voor Turkije?

Het visum voor Turkije kan eenvoudig en snel online worden aangevraagd. De kosten bedragen € 49,95 per persoon en betalen kan veilig middels iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal. Let op: Sinds 20 februari 2020 hebben reizigers met een Europees paspoort of Europese identiteitskaart geen visum voor Turkije meer nodig.

Heb je als Belg een visum nodig voor Turkije?

Voor Belgen in bezit van een paspoort is het niet langer nodig om een visum aan te vragen om af te reizen naar Turkije. Als u met een identiteitskaart wenst te reizen is wel nog een elektronisch visum noodzakelijk.

Wanneer is e-visum in Turkije verplicht?

Een e-visum voor Turkije is verplicht sedert 2015. Kostprijs 20 USD. Een visum kopen op de luchthaven is niet meer mogelijk.

Wat is de e-visa in Turkije?

Turkije introduceert online visum (e-Visa) Op 17 april 2013 heeft Turkije een elektronisch visum geïntroduceerd (e-Visa). Belgen kunnen nu hun visumaanvraag online indienen. Visumaanvragers moeten op de website www.evisa.gov.tr de vereiste informatie in vullen. Zodra de aanvraag wordt goedgekeurd, moet een online betaling uitgevoerd worden.

Wat is de prijs voor het visum?

De prijs voor het visum bedraagt 35 USD per persoon (ca. 32 euro), via de officiële website. Je bezit geen kredietkaart? Je kan alleen met Visa of Mastercard betalen. Bezit je geen kredietkaart dan kan je terecht op de

Kan je nog een visum kopen in Turkije?

Visum Turkije bij aankomst Voorheen was het mogelijk om bij aankomst in Turkije op de luchthaven een visum te kopen. Sinds 1 november 2014 is het echter niet meer mogelijk een visum op het vliegveld in Turkije te kopen. U dient nu voor u naar Turkije reist (online) een visum aan te vragen.

Heb je een reispas nodig voor Turkije?

Alle reizigers kunnen met een paspoort naar Turkije reizen. Het maakt daarbij niet uit door welk land het paspoort is afgegeven. De geldigheid van een paspoort is wel van belang: het paspoort moet namelijk nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u aankomt in Turkije.