Hoe doe je Hortensia stekken?

Hoe doe je Hortensia stekken?

Hortensia’s Stekken doe je zo! Pak een stronk waar een bloem aan zit en snijd deze schuin af onder de tweede knoop. Een knoop is het punt waar een hortensia uitloopt met een blad. Met de tweede knoop wordt dus het tweede punt op een stengel bedoeld waar een uitloper met blad te vinden is.

Hoe lang blijven Hortensia’s in de vaas?

Hortensia’s blijven in de vaas langer staan door een schepje suiker en een drupje afwasmiddel aan het water toe te voegen. Knip 1 paar takken van je hortensia af, dus net onder het oog, een oog is waar in verloop van tijd een nieuw blad uitgroeit. knip de tak in stukken,elke keer onder 1 oog afknippen.de tak mag minimaal 10 a 15 cm hoog

Wanneer kun je een Hortensia snoeien?

Snoei jaarlijks in februari – maart tot 15-20 cm boven de grond. Voor stevige gesteltakken knip je de hortensia iets hoger af. De pluimhortensia oftewel de Hydrangea paniculata, bloeit ook op eenjarig hout. Stevig een hortensia snoeien mag bij deze soort. Knip de planten in februari-maart terug tot zo’n 15-20 cm boven de grond.

Wanneer moet je Hortensia snoeien op nieuw hout?

Hoe en wanneer moet je hortensia’s op nieuw hout snoeien? Hortensia’s die op nieuw hout bloeien moet je in het voorjaar (lente) snoeien, omdat rond de lente altijd wel weer nieuwe bloemknoppen aangroeien. Als je de hortensia’s wilt laten groeien moet je enkel net boven de bovenste (nieuwe) bloemknoppen afknippen.

Wanneer is het beste tijd voor het drogen van hortensia’s?

Het moment waarop de bloemen van de hortensia’s goed zijn doorgekleurd, is het beste tijdstip voor het drogen van hortensia’s. De bloemen hebben in de maanden september en oktober de mooiste kleuren. Zeker de hortensia’s uit de Magical Four Seasons-serie staan bekend om de erg mooie verkleuringen met de compacte groei.

Wat is de kleur van de hortensia?

De kleur van de hortensia wordt beïnvloed door de zuurgraad van de grond. Onder neutrale omstandigheden (pH-waarde tussen 5,5 en 6,5) en zonder te veel aluminium in de bodem, neemt de hortensia zijn normale kleur aan. Met meer kalk in de grond wordt de kleur roze. Zuurdere grond met aluminiumsulfaat zorgt voor een verkleuring naar blauw.