Hoe doe je een kimono aan?

Hoe doe je een kimono aan?

Zo draag je de kimono

  1. Een kimono met een drukke print is het mooist met een eenvoudige outfit, zoals een jeans en een basic T-shirt.
  2. Omgekeerd geldt hetzelfde: draag je een top, rok of jurk met een print, kies dan voor een meer klassiek exemplaar.

Hoe lang moet een kimono zijn?

Kimono’s worden gedragen bij officiële gelegenheden, zoals bruiloften en de traditionele theeceremonie. De lengte van de mouwen kan variëren per gelegenheid. Zo moeten de mouwen lang zijn als er een bruiloft is binnen je familie en kunnen de mouwen kort zijn als je naar een bruiloft gaat die buiten je familie is.

Hoe draag je een yukata?

In de meeste gevallen zal de yukuta te lang zijn, hiervoor heb je de koshimono. Deze knoop je net boven de heupen, lekker strak vast. 4. Vervolgens trek je de yukuta over de eerste koshimono tot je yukata ongeveer tot op je enkels hangt, en je in je nek ongeveer een vuist ruimte hebt.

Hoe draag je een Japanse kimono?

  1. Doe eerst de sokken aan, als je de kimono aan hebt compleet met obi dan buk je niet zo makkelijk meer 😉
  2. Trek een onderjurk of juban (onderkimono) aan.
  3. Doe daaroverheen de kimono aan.
  4. Knoop een lintje om je taille en laat de kimono daaroverheen bloezen tot ie de gewenste lengte heeft.
  5. Knoop de obi rond je taille.

Hoe draag je een kimono vest?

#1 Op een jeans Iedereen heeft wel een perfecte jeans in de kast liggen die ze het liefst iedere dag weer opnieuw aantrekken. Goed nieuws: een jeans en een kimono is een match made in heaven. Stijl je look af met een paar enkellaarsjes en een mooie top en je hebt binnen een paar tellen een geweldige outfit bij elkaar.

Hoeveel stof heb je nodig voor een kimono?

Om de kimono te maken heb je twee keer de lengte nodig van de kimono. Dus wil je de kimono 1 meter lang? Dan heb je een stoflengte nodig van 2 meter ( = 1 meter aan de voorkant en 1 meter voor de achterkant). De breedte van de stof, dit is meestel 1.40m of 1.50m, gebruik je voor de breedte van de kimono.

Hoe draag je een heel lang vest?

Je kunt je lange vest ook gewoon op iedere casual outfit dragen. Denk aan een skinny jeans, een paar enkellaarsjes, en een dunne trui: een perfecte basis voor jouw lange vest.

Welke stoffen zijn geschikt voor het maken van kimono’s?

Soepele katoenen stoffen van Quilt Gate met een traditionele Japanse print. Deze stoffen zijn uiterst geschikt voor het maken van een kimono of yukata. Al deze stoffen komen in aanmerking voor onze oploopkorting.

Hoeveel stof voor kimono?