Hoe breng je schoensmeer aan?

Hoe breng je schoensmeer aan?

Smeren en blinken

  1. zorg dat de schoenen proper en droog zijn.
  2. verwijder eventueel de veters.
  3. smeer met een borstel of doek een dun laagje op je schoenen.
  4. laat je ingesmeerde schoen een kwartiertje drogen.
  5. boen je schoenen met een zachte borstel of een doek.
  6. spuit ze in met een waterafstotende spray.

Hoe krijg je schoensmeer weer zacht?

Schoensmeer die uitgedroogd is, wordt weer zacht door er melk doorheen te roeren.

Welke kleur schoensmeer?

Voor zwarte schoenen adviseren we enkel en alleen zwarte schoencrème en was te gebruiken. Mochten je schoenen echter beschadigd zijn en bijvoorbeeld krassen of scheurtjes in het leer hebben, dan adviseren we om een gekleurde schoencrème te gebruiken om dit zo goed mogelijk te camoufleren.

Hoe lang moet schoensmeer drogen?

Als je de schoenen helemaal goed hebt ingesmeerd moeten ze 15 minuten drogen. Eventueel kun je daarna nog een tweede laag schoensmeer aanbrengen. N.B. Het is beter om meerdere keren je schoenen te poetsen, dan er een hele dikke laag schoensmeer op te kliederen in de hoop dat je dan in één keer klaar bent!

Wat is de beste schoenpoets?

Voor de “beste prijs/kwaliteit verhouding” ga je voor Saphir Creme Surfine of Collonil Shoe Cream. Of de Waterstop Tube van Collonil. De beste kwaliteit krijg je bij Collonil 1909 Supreme Creme de Luxe en Saphir Medaille d’Or Pommadier. Beide zitten bomvol met alleen de beste ingrediënten.

Hoe lang blijft schoensmeer goed?

Schoensmeer moet buiten het bereik van kinderen worden bewaard. Schoensmeer wordt na verloop van tijd hard in de verpakking door uitdroging, dan is het niet meer goed te gebruiken. Restanten schoensmeer horen niet bij het huisvuil. Het is chemisch afval en moet als zodanig afgevoerd worden.

Waaruit bestaat schoensmeer?

Schoensmeer werd chemisch vervaardigd door vetzuren, zoals oliezuur en palmitinezuur, met loog te verzepen. Vervolgens volgde zuivering met zwavelzuur. Het gezuiverde product werd vermengd met schuurmiddelen, kleurstoffen, emulgatoren en soms ook geurstoffen.

Hoe moet je je schoenen inspuiten?

Gebruik voor bescherming een impregneerspray, hiermee bescherm je de schoen tegen vuil en vocht en voed je het leer. Spray op 30 centimeter afstand en laat een half uurtje intrekken. Wil je er helemaal voor gaan? Dan kan je nog, voor het inspuiten, schoenpoets gebruiken.

Hoe schoenen impregneren?

Hoe kan ik mijn schoenen of laarzen het best impregneren?

  1. Om te beginnen bevrijdt u uw schoenen van al het vuil en stof en laat ze goed drogen om een volledige impregnering te kunnen waarborgen.
  2. Impregneer de schoenen (met spray) zo gelijkmatig mogelijk met een afstand van 20 tot 30 cm.

Hoe schoencrème aanbrengen?

Gebruik bij het poetsen van de schoenen een goede insmeer- of poetsborstel. Breng een kleine laag schoenpoets aan op de borstel en wrijf dit zorgvuldig uit over de schoen. Wees zuinig met de schoenpoets, het is de bedoeling dat de schoenpoets in het leer trekt en niet op de schoen blijft zitten.