Hoe boek je een huttentocht?

Hoe boek je een huttentocht?

Korting in een berghut Als je een huttentocht wil gaan maken, loont het om te kijken naar een lidmaatschap bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Met je NKBV-pas krijg je namelijk tot 50% korting bij hutten die aangesloten zijn bij een alpenvereniging.

Wat kost een overnachting in een berghut?

Het verschilt per berghut. Voor leden van een bergsportvereniging kost een overnachting in de meeste berghutten ongeveer € 40 tot € 60 per persoon per nacht halfpension dus inclusief ontbijt en avondeten. Niet-leden betalen voor een overnachting meer (10€ tot het dubbele bedrag).

Hoe werkt een berghut?

Een bemande berghut is een hut waar voor je gekookt wordt, waar het ontbijt ’s ochtends klaar staat en waar je aan de bar drinken en eten kan kopen. Ook in de hut zijn bedden aanwezig waar je ’s nachts kan slapen. De hut wordt beheert door een waard of een waardin.

Welke slaapzak Huttentocht?

Afhankelijk van in welke hutten je overnacht neem je een slaapzak of lakenzak mee. Een lakenzak is namelijk in veel hutten verplicht. Houd je van warmte? Neem dan een lichtgewicht slaapzak mee.

Hoe voorbereiden op Huttentocht?

Een leuke manier om je voor te bereiden op een huttentocht is door een aantal dagen te gaan wandelen in de Nederlandse natuur. Dit zorgt niet alleen voor extra voorpret, maar je kunt ook gelijk je wandelschoenen inlopen en ervaren hoe het voelt om met bepakking te lopen.

Hoe worden berghutten bevoorraad?

Andere berghutten beschikken over een eigen bevoorradingslift die de goederen direct bij de hut brengt. Is een berghut zo afgelegen dat je er echt alleen te voet kunt komen, dan wordt de bevoorrading via de lucht gedaan middels een helikopter. Vaak wordt er dan 1x per week gevlogen, mits het weer dit toelaat.

Hoe ziet een berghut eruit?

Een berghut is een klein of groot gastenhuis in de bergen waar bergwandelaars, alpinisten en rotsklimmers kunnen slapen. Het is vaak primitief, want meestal worden alleen de meest basale benodigdheden verzorgd: warmte en onderdak voor de nacht en, afhankelijk van het type hut, ook voeding.

Welke slaapzak trekking?

Mummieslaapzakken zijn ideaal voor trekkings en kamperen in de winter of de bergen. Het voordeel van een mummie slaapzak is dat ze een stuk warmer zijn. Doorgaans nemen ze ingepakt een stuk minder ruimte in. Het nadeel van dit model is dat ze niet als deken te gebruiken zijn.

Welke slaapzak voor fietsvakantie?

Naast een gewone gevoerde slaapzak kan je ook kiezen voor een extra dunne lakenzak. Die is bijvoorbeeld gemaakt van één laag katoen. Goed voor heel warme nachten in zuiderse landen. Bij ons of in het noorden heb je deze meestal niet echt nodig.

Hoe werkt een huttentocht?

Bij een huttentocht wandel je van de ene naar de andere berghut en overnacht je in deze eenvoudige onderkomens. Doordat je elke dag verder trekt, ontdek je een veel groter berggebied dan bij dagtochten. Je hoeft namelijk meestal niet via het dal naar de volgende hut te lopen, maar kunt op hoogte blijven.