Hoe bemest ik buxus?

Hoe bemest ik buxus?

Eind februari begin maart is het tijd om de buxus te bemesten. Kippenmest korrels en koemestkorrels zijn hiervoor erg geschikt. Wees gul met het uitstrooien, want buxus is een echte veelvraat. Het geven van meststoffen zoals gier, wormenmest, champignonnenmest, bloed en beendermeel kunnen ook goede resultaten geven.

Welke kalk buxus?

Zonder kalk kan de buxusplant onvoldoende voedingsstoffen opnemen. Hij zal dan niet groeien zoals verwacht en vaak ook gebreksziekten vertonen zoals gele of bleke bladrandjes. Dat tekort aan kalk kan je gemakkelijk voorkomen met een jaarlijkse onderhoudsbekalking met DCM Groen-Kalk®.

Hebben buxus kalk nodig?

Een buxus is een echte kalkminnende tuinplant. Dat betekent dat hij veel behoefte heeft aan kalk. Zonder kalk kan je buxus niet voldoende voedingsstoffen opnemen. Met kalk bevorder je de groei van de plant en voorkom je ziektes zoals gele bladeren en kale plekken.

Wat is buxus beesten?

Buxus Bemesten. Buxus is een plant die veel en langdurige voeding nodig heeft om mooi groen te blijven. Zonder aangepaste meststoffen zal de plant onvoldoende groeien en krijgen de bladeren een vaalgele kleur en gele bladranden. Planten die onvoldoende groeien, zijn ook veel vatbaarder voor ziektes.

Wanneer doe je buxus snoeien?

Buxus snoeien doe je het beste in de maanden zonder r. Beginnen in mei en stoppen in augustus, half september. Hier is een belangrijke reden voor. Als je in september-oktober nog snoeit gaat de Buxus, in plaats van in rust te gaan voor de winter, nog een groeispurt plaatsen.

Is buxus kalkminnende plant?

Buxus is een kalkminnende plant en gaat zich slecht voelen als de grond verzuurd. Het is dus zeer belangrijk dat de zuurtegraad van de grond op peil blijft. Daarom is het eigenlijk noodzakelijk om elk jaar te bekalken bij Buxushagen en -snoeivormen. Dit gebeurt meestal in de winter, maar kan eigenlijk op elk moment van het jaar.