Heeft uitzendkracht recht op betaalde feestdag?

Heeft uitzendkracht recht op betaalde feestdag?

De feestdag valt tijdens je uitzendcontract. Net zoals de vaste medewerkers heb jij recht op een betaalde feestdag. Loopt je contract bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag en valt Kerstmis op donderdag? Dan is dat een betaalde feestdag voor jou.

Wie betaalt feestdag uitzendkracht?

Het uitzendkantoor moet alle betaalde feestdagen betalen waar je recht op hebt. Uitzendkantoren vergeten dit regelmatig, dus aarzel niet om er zelf naar te vragen. Als je geen recht hebt op een betaalde feestdag, dan val je onder de regels van de werkloosheid en krijg je een vergoeding van de RVA.

Hoe is bepaald dat de flexkracht een feestdag heeft?

Wettelijke feestdagen uitzendkracht Uitzendkrachten hebben recht op een vrije dag tijdens de wettelijke feestdagen. Een voorwaarde hierbij is dat de uitzendkracht de voorgaande 13 weken ten minste 7 keer heeft gewerkt op weekdag waarop de feestdag val.

Heb ik recht op feestdag?

Werknemers hebben recht op 10 feestdagen per jaar. Dat zijn 10 ‘rustdagen’ per jaar. Een werknemer heeft pas recht op zo’n ‘rustdag’ wanneer de feestdag samenvalt met een dag waarop normaal gewerkt wordt.

Heb je als interim recht op betaald verlof?

Net als bedienden en arbeiders heb je als uitzendkracht recht op jaarlijkse vakantie volgens het aantal dagen dat je het jaar voordien gewerkt hebt. Je hebt bovendien ook recht op betaalde feestdagen en de vervangingsfeestdagen voor feestdagen die vallen tijdens je contract.

Wie betaald verlof bij interim?

Als interimmer heb je recht op betaalde feestdagen. Die dagen worden vergoed door het interimkantoor.

Hoeveel contracten in fase B?

Fase B of fase 3 duurt maximaal 4 jaar of 6 contracten. Begint u vanaf 3 januari 2022 met werken voor een uitzendbureau? Dan duurt fase B maximaal 3 jaar of 6 contracten. In deze fase heeft u een uitzendcontract voor bepaalde tijd.

https://www.youtube.com/watch?v=_zvx6-fVN7Y