Heeft Turkije visum nodig?

Heeft Turkije visum nodig?

Gaat u in 2022 of 2023 op vakantie of zakenreis naar Turkije? Alle toeristische en zakelijke reizigers moeten vooraf het visum Turkije aanvragen, behalve als ze reizen met een Europees paspoort of Europese identiteitskaart. De visumplicht geldt zowel voor reizigers met de Nederlandse als de Belgische nationaliteit.

Kan ik met reisdocument naar Turkije?

Als u naar Turkije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Uw paspoort of ID-kaart moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.

Waar visum aanvragen voor Turkije?

Vanaf 2 maart 2020 zijn Belgen vrijgesteld van visa voor reizen naar Turkije en dit voor een verblijf van 90 dagen gedurende een periode van 180 dagen. Voor een visum voor lang verblijf, moet u zich richten tot de Turkse Ambassade of Consulaten in België.

Heb je een visum nodig voor Georgie?

Vereisten voor een toeristenvisum voor Georgië voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 365 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na aankomst in het land van bestemming met minstens één lege visumpagina.

Welke documenten voor reis naar Turkije?

Reisdocumenten & visa

  • Als u naar Turkije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart).
  • Uw paspoort of ID-kaart moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.

Waar aan denken vakantie Turkije?

De belangrijkste zaken waar u zeker aan moet denken als u naar Turkije reist zijn uw legitimatiebewijs, betaalpas en visum. Turkije eist niet dat u een paspoort bij u heeft, een Nederlandse ID-kaart voldoet ook. Let er wel op dat deze in elk geval nog 150 dagen geldig is vanaf het moment dat u Turkije inreist.

Hoe lang moet je paspoort nog geldig zijn voor Oostenrijk?

Voor burgers van de EU en voor burgers van sommige andere landen is een geldige identiteitskaart voldoende, in speciale gevallen is een paspoort dat vijf jaar of korter is verlopen ook voldoende (meer informatie kunt u krijgen op de Homepage van het bondsministerie van Europese en Internationale Zaken in Oostenrijk).

Heb je een Coronatest nodig voor Turkije?

Aan de grens met Turkije kunnen steekproefsgewijs PCR-testen bij aankomst worden afgenomen door het ministerie van Gezondheid. Daarna kunt u doorreizen. Als de uitslag positief is, wordt er contact met u opgenomen en dan moet u 7 dagen in quarantaine op de plaats van bestemming. Na 5 dagen kunt u opnieuw een test doen.