Hebben Nederlanders een visum nodig voor Oman?

Hebben Nederlanders een visum nodig voor Oman?

Voor Oman heeft u voor een verblijf van langer dan 14 dagen een visum nodig. Dit visum kunt u het beste online aanvragen (E-visum). Voor een verblijf korter dan 14 dagen zijn Nederlanders niet visumplichtig.

Wat kost een visum voor Oman?

De single-entry variant voor 30 dagen kost € 84,95 en de multiple-entry variant kost € 154,95. Dit zijn totaalprijzen, inclusief alle consulaire kosten, servicekosten en belasting. Betalen kan veilig, eenvoudig en zonder transactiekosten, middels iDeal, Bancontact, PayPal, of creditcard.

Wat heb je nodig om naar Oman te reizen?

U kunt naar Oman reizen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U moet volledig gevaccineerd zijn en hier een Engelstalig vaccinatiebewijs van hebben.
  • Een herstelbewijs is niet geldig in Oman.
  • Als u volledig bent gevaccineerd hoeft u geen PCR-test bij aankomst meer aan te kunnen tonen.

Kan ik reizen naar Oman?

Het Sultanaat Oman heeft medegedeeld volledig gevaccineerde reizigers uit alle landen weer toe te laten vanaf 1 september 2021. Naast de coronamaatregelen moeten Nederlandse en Belgische reizigers ook rekening houden met andere voorwaarden om het land binnen te komen, zoals het hebben van een geldig visum Oman.

Is Oman veilig voor toeristen?

Oman is veilig voor een rondreis Volgens het Travel & Tourism Competitiveness Report van september 2019 hoeft het sultanaat alleen Finland en IJsland voor zich te dulden. Oman is daarmee dan ook één van de veiligste landen van het Midden-Oosten! Daarnaast hebben wij nauwe contacten met onze lokale medewerkers in Oman.

Wat mag je meenemen naar Omaan?

Drinkwater en sanitaire voorzieningen in Oman Drink water of frisdrank uit ongeopende flesjes. Kook het kraanwater voor gebruik. Neem een waterfilter of waterzuiveringstabletten mee. Gebruik geen ijsklontjes.

Is Oman veilig?

Het land is namelijk hartstikke veilig! Het land kent geen oorlog of vluchtelingenproblemen. Er heerst geen armoede (het is zelfs een erg rijk land) en het is politiek stabiel. Natuurlijk is het, net als voor iedere andere reisbestemming, altijd goed om vooraf het reisadvies Oman te checken.

Is Oman goedkoop?

Eten, drinken en spullen die je in de supermarkt koopt zijn in Oman goedkoper dan in Nederland. Voor €5 heb je al een goede maaltijd in een lokaal restaurantje. Ook entree tot attracties is goedkoop. Voor een bezoek aan een fort betaal je vaak maar 0,5 OR wat iets minder dan een euro is.

Hoe noem je iemand uit Oman?

Oman

Sultanaat Oman سلطنة عُمان
(Details) (Details)
Inwoners 2.773.479 (2010) 4.664.844 (2019) ( 15,1/km² (2019))
Bijv. naamwoord Omaans
Inwoneraanduiding Omani

Is het veilig in Oman?