Hoe krijg je een hoge bloeddruk in de zwangerschap?

Hoe krijg je een hoge bloeddruk in de zwangerschap?

Vrouwen die voor het eerst zwanger eerst zijn, hebben meer kans op een hoge bloeddruk. Dit wordt hypertensie genoemd. 1 op de 20 vrouwen krijgt een hoge bloeddruk in de zwangerschap. Hierbij is je bloeddruk continu (tenminste twee keer met een tussenpoos van minimaal 6 uur) groter of gelijk aan 140/90.

Wat is diabetes in de zwangerschap?

Diabetes in de zwangerschap brengt extra risico’s met zich mee, voor u en voor uw baby. Als uw bloedglucosewaarden te hoog zijn, is de kans groter dat uw baby zwaar is bij de geboorte. De bevalling kan dan moeilijker zijn. Daarom krijgen vrouwen met diabetes vaker een inleiding of keizersnede. Als uw baby zwaar is bij de geboorte, heeft hij op

Heb je al eerder zwangerschapsdiabetes gehad?

Heb je al eerder zwangerschapsdiabetes gehad, dan krijg je soms eerder een test (bij 16 tot 18 weken). Behandeling van zwangerschapsdiabetes. Vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgen meestal het advies om de koolhydraten die ze eten meer over de dag te verdelen en suikerrijke producten te laten staan.

Kan een vrouw met suikerziekte zwanger worden?

Vrouwen met suikerziekte (diabetes) kunnen gewoon zwanger worden en gezonde kinderen krijgen. Wel zijn er in dit geval meer risico’s voor moeder en kind.

Is de bloeddruk te hoge?

Bij een hele hoge bloeddruk, met een gemiddelde waarde van ongeveer 170 mm Hg kan je al binnen een paar jaar overlijden aan de gevolgen, wanneer je onbehandeld blijft. Een te hoge bloeddruk geeft een vergroot risico op hart- en vaatziekten.

Wat is een normale bloeddruk?

Wat is een normale bloeddruk? De normale waarde voor je bloeddruk ligt rond de 120/80 (bovendruk/onderdruk). Hier zijn echter uitzonderingen op. Als je voor je zwangerschap altijd een relatief lage tensie had, kan 120/80 voor jou aan de hoge kant zijn.

Wat merk je van een verhoogde bloeddruk?

Van een hoge bloeddruk merk je meestal niets. Daarom is het goed dat je regelmatig je bloeddruk laat controleren of zelf meet. Bij ernstig of langdurig verhoogde bloeddruk kunnen wel klachten optreden: hoofdpijn. vermoeidheid. misselijkheid en braken. kortademigheid. rusteloosheid. wazig zien.