Inhoudsopgave
Hoe kunstgras instrooien?
Om dit proces makkelijker te maken geven wij het advies om het kunstgras vanaf +/- 25 mm in te strooien met silica zand. Belangrijk: om de kunstgrasvezels te ondersteunen of de kunstgrasmat te verzwaren voor extra stabiliteit, gebruiken wij silica zand. Silicazand is fijnkorrelig, natuurlijk en uiterst zuiver zand.
Hoe krijg je zand van kunstgras?
Door het schoonvegen van uw mat, kan het zijn dat u ook zand uit de mat veegt. Dit gebeurt zeker als u een bladblazer gebruikt met zuigfunctie en u alles probeert op te zuigen. Ook zinkt het zand door de jaren heen diep in de mat. Met nieuw instrooizand zet u de mat vast en geeft u meer steun aan de kunstgrassprieten.
Kun je kunstgras op zand leggen?
Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk om te zorgen dat de ondergrond egaal is. Zo worden bulten en kuilen in het gazon voorkomen. Resultaat: het gelegde gazon blijft lang mooi. Het voordeel van kunstgras leggen op zand/aarde, is dat water moeiteloos afgevoerd kan worden.
Waarom kunstgras instrooien?
Waarom wordt kunstgras ingestrooid met zand? Kunstgras wordt ingestrooid met zand om de levensduur van het kunstgras te verlengen. Het zand valt namelijk tussen de spriet verstevigt de spriet waardoor de vezels omhoog blijven staan. Het verlengt dus de levensduur van de grasspriet van het kunstgras.
Hoe krijg je modder uit kunstgras?
WEKELIJKS ONDERHOUD Al het vuil en afval moet onmiddellijk worden verwijderd, zoals dode bladeren of overtollige modder. Hark of borstel deze weg met een zachte borstel, zodat ze niet verstrengeld raken met de grassprieten of uw waterafvoersysteem blokkeren of beschadigen.
Welk soort zand op kunstgras?
Kunstgras kunt u alleen instrooien met gebrand quartz zand. gebruik dan ook absoluut geen andere zand soorten hiervoor. Het invulzand heeft een ronde korrel dat houd in dat deze niet scherp is. Gebruikt u toch een ander zand soort zal u kunstgras mat sneller verslijten.
Welke ondergrond gebruiken voor kunstgras?
In de tuin wordt kunstgras vaak geplaatst op een grond waar eerst zand of klei lag. Dit is niet geschikt als ondergrond, omdat deze in de loop van de tijd kunnen verzakken. Hierdoor zal het kunstgras niet meer strak liggen. De beste optie als ondergrond voor kunstgras in de tuin is betongranulaat.
Wat is Instrooizand?
De naam verklapt het misschien al: met instrooizand strooi jij jouw kunstgras in. Instrooizand verzwaart en stabiliseert de grasmat. Hierdoor blijft het goed op zijn plek en komen er geen kreukels of vouwen in. De fijne korrel zorgt er daarnaast voor dat de grassprieten beter omhoog blijven staan.
Hoe vaak zand op kunstgras?
Afhankelijk van het gebruik en het type kunstgras zal dit bij particuliere tuinen vaak tussen de 5 en 7 kg per vierkante meter zijn. Hoe intensiever het kunstgras gebruikt wordt des te meer kwartszand er veelal in moet. Een recreatieve siertuin heeft dus minder infill nodig dan een sport ondergrond.