Wat is het verschil tussen EPDM vijverfolie en dakbedekking?

Wat is het verschil tussen EPDM vijverfolie en dakbedekking?

Vijverfolie is een EPDM-folie. Dit is een goede folie voor vijvers maar zeker ook voor daken. Het verschil met een dakfolie is dat de dakfolie vliegvuurbestendig is (moet zijn). Verder zijn er nauwelijks verschillen.

Is EPDM giftig?

Geeft geen giftige stoffen af EPDM bevat geen schadelijke weekmakers die vrijkomen wanneer de temperatuur van het materiaal stijgt onder invloed van de zon. Alle eigenschappen van EPDM blijven gedurende de volledige levensduur stabiel. EPDM scheidt dus geen giftige stoffen af.

Heeft EPDM een boven en onderkant?

EPDM heeft geen boven en onderkant. Maar heeft u toch moeite met kiezen leg dan de EPDM met het logo naar boven, dan maakt u ook nog een beetje reclame voor de EPDM dakbedekking van Tytane.

Welke vijverfolie is het beste?

Als u een langdurige oplossing zoekt, kiest u voor EPDM rubber vijverfolie. Deze EPDM rubberfolie kent een levensduur van minimaal 30 jaar. En is, net zoals PVC Folie, ook verlijmbaar en zeer flexibel. Deze EPDM vijverfolie is 3 keer duurder dan PVC Folie duurder maar gaat ook 3 keer langer mee.

Wat kost EPDM vijverfolie?

EPDM Rubber Vijverfolie Firestone 1,0 mm dik 4,27 meter breed € 14,95 per m2.

Wat moet er onder EPDM?

EPDM kunt u alleen aanbrengen op daarvoor geschikte PIR dakisolatieplaten. U kunt in deze webwinkel PIR isolatieplaten kopen met de juiste cachering. Deze speciale laag zorgt voor een optimale hechting van de lijm. Onder de isolatieplaten dient een dampremmende folie aangebracht te worden.

Kan EPDM op beton?

Kan ik EPDM rubber op beton aanbrengen? Ja, u kunt EPDM rubber op beton lijmen. Zorg wel altijd voor een schoon dak zonder scherpe delen. Een primer is in principe niet nodig.

Hoe dik moet mijn vijverfolie zijn?

Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en soepel genoeg om gemakkelijk te kunnen verwerken. De verkrijgbare diktes zijn 0,5 mm voor de gemiddelde tuinvijver, 1,0 mm bedoeld voor de wat grotere of meer belaste vijver tot en met zelfs 1,5 mm dik voor de allergrootste zwemvijvers.