Heb je recht op reiskostenvergoeding als je ziek bent?

Heb je recht op reiskostenvergoeding als je ziek bent?

De werkgever mag de vaste reiskostenvergoeding bij ziekte (tool) fiscaal gezien onbelast doorbetalen in de lopende en eerstvolgende maand. Bij langdurige ziekte mag hij de onbelaste vaste reiskostenvergoeding pas weer gaan betalen vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand van herstel.

Is reiskostenvergoeding inkomen?

Onder bepaalde voorwaarden is de reiskosten vergoeding onbelast. Dat betekent dat de vergoeding niet bij het loon wordt meegerekend en zodoende niet meetelt bij de berekening van de verschuldigde loonbelasting en premies volks- en werknemersverzekering.

Wanneer mag u de reiskostenvergoeding veranderen?

Dit kan tot 5 jaar nadat u de reiskostenvergoeding had moeten krijgen. Eenzijdige wijziging. In uw contract kan staan dat de werkgever zonder uw toestemming uw arbeidsvoorwaarden mag wijzigen. Hij mag dan uw reiskostenvergoeding veranderen als hij een zwaarwegend bedrijfsbelang heeft.

Hoe voorkom je reiskostenvergoeding in je sollicitatiegesprek?

Zorg dan ervoor dat je zelf erover onderhandelt in je sollicitatiegesprek, zodat de vergoeding in je contract wordt opgenomen. Is de uitkomst dat je geen reiskostenvergoeding krijgt, dan is er altijd nog zoiets als reisaftrek openbaar vervoer van de Belastingdienst. Onder bepaalde voorwaarden kun je dan een bedrag van je inkomen aftrekken,

Wat is het recht op reiskostenvergoeding met OV-jaarkaart?

Recht op reiskostenvergoeding met ov-jaarkaart. Je werkgever mag je ook een ov-jaarkaart of een ander ov-abonnement ter beschikking stellen. Als je deze regelmatig gebruikt om naar je werk te reizen is het een onbelaste vergoeding, zelfs als je de kaart vaak privé gebruikt.

Wat is de reiskostenvergoeding in uw Cao?

Staat de reiskostenvergoeding in uw cao, bedrijfsregeling of personeelshandboek? Dan staat daarin hoeveel reiskostenvergoeding u krijgt. Inkomstenbelasting over reiskostenvergoeding. Over een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer betaalt u geen belasting. Het maakt daarbij niet uit of u met een auto, motor, scooter of fiets reist.