Wat te doen bij gezwollen enkels?

Wat te doen bij gezwollen enkels?

Tips

  1. wees zuinig met zout;
  2. zorg voor voldoende beweging;
  3. neem eens een wisseldouche;
  4. leg bij het slapen gaan je gezwollen voeten omhoog voor een betere vochtafvoer;
  5. steunkousen kunnen helpen. Deze worden verstrekt op voorschrift van je behandelend arts.

Wat betekenen dikke enkels?

Uw enkels of onderbenen kunnen dik worden door vocht. Dat komt door aderen die slecht werken, er lekt dan vocht uit. U krijgt drukverband om uw onderbeen en moet veel gaan lopen. Zo drukken de spieren in uw kuiten het bloed beter terug naar uw hart.

Wat is de oorzaak van dikke enkels?

Dikke enkels kunnen ook duiden op organen die niet optimaal functioneren. Het kan hier gaan om het hart, de lever of de nieren. Het krijgen van dikke enkels heeft vaak te maken met een verstoring van de stofwisseling ergens in het lichaam. Afvalstoffen worden vervolgens niet goed meer afgevoerd.

Waarom gezwollen enkels en dikke voeten?

Gezwollen enkels en dikke voeten komen vaak voor, vooral als iemand veel moet staan of lopen. Gezwollen voeten en dikke enkels zijn meestal geen reden tot bezorgdheid. Maar voeten en enkels die gezwollen blijven of gepaard gaan met andere symptomen, kunnen wijzen op een ernstiger gezondheidsprobleem.

Wat is een zwelling in de voeten en enkels?

Zwelling in de voeten en enkels kan het gevolg zijn van cellulitis, een diepe huidinfectie die wordt veroorzaakt door een bacterie. Het kan zowel bij kinderen als volwassenen optreden. Deze bacterie kan de huid besmetten via het bloed of door een open wond, als gevolg van een snee, insectenbeet, dierenbeet of krabwond.

Welke vrouwen hebben last van opgezwollen enkels tijdens de zwangerschap?

Vooral vrouwen van 35 jaar of ouder hebben vaak extra last van opgezwollen enkels en vochtophopingen tijdens de zwangerschap. In deze periode werkt het filtersysteem van de nieren minder goed, waardoor overtollig vocht minder snel wordt afgevoerd. Gezwollen voeten en enkels is derhalve een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap.