Inhoudsopgave
Is een ISBN verplicht?
Het doel van het ISBN is om elke titel die een uitgever publiceert snel en eenvoudig terug te vinden in databanken. Een ISBN is wettelijk niet verplicht, maar de toekenning van een ISBN aan een publicatie wordt sterk aanbevolen zodra u deze publicatie via een commercieel circuit (boekhandel, warenhuis, webshop…)
Hoe kom je aan een ISBN nummer?
ISBN aanvragen – stappenplan
- Meld je aan op www.mijnisbn.nl.
- Koop via de website een prefix.
- Vul alle gegevens van je boek in; hoe uitgebreider hoe beter je boek vindbaar is.
- Voeg de betrokkenen toe.
- Binnen een werkdag is je ISBN definitief en ontvang je het nummer via e-mail.
Hoe lang duurt ISBN aanvragen?
Na uw aankoop verwerken we uw aanvraag zo snel mogelijk, u ontvangt een bevestiging per e-mail. Hierna kunt u de ISBN’s terugvinden in mijnisbn.nl. Zodra u een ISBN gaat gebruiken bent u verplicht de boekgegevens bij ons te melden.
Wat is de ISBN van je boek?
Een ISBN aanvragen voor je boek is niet verplicht, maar het is zeker aan te raden. Het nummer maakt jouw boek namelijk uniek door het een unieke cijfercode en barcode te geven. Op die manier is jouw boek goed vindbaar voor boekhandels en jouw lezers.
Wat is de manier waarop u een ISBN vraagt?
Een boek kan op drie manieren aan een ISBN komen. 1) U vraagt zelf een ISBN aan bij Bureau ISBN, 2) u betrekt een ISBN via een (traditionele) uitgever of 3) Het Boekenschap regelt het ISBN voor u (Dat laatste doen we alleen bij boeken waar wij achter staan en die wij ook distribueren). We gaan hieronder in op de voor- en nadelen van deze methodes.
Is een ISBN verplicht als je boek gaat verkopen?
Nee, een ISBN is niet verplicht, maar wel aan te raden als je je boek gaat verkopen. Een ISBN is bijvoorbeeld niet nodig als je je boek uitsluitend inzet als onderdeel van een training of als gratis weggever aan klanten.
Wat is het internationale standaard boek nummer?
Wat is ISBN? Het International Standaard Book Number (ISBN) is bedacht om het transactieverkeer tussen boekhandelaren makkelijker te maken. Ook maakt het de zoektocht naar een bepaald boek veel eenvoudiger. Denk je bijvoorbeeld eens in hoeveel boeken dezelfde woorden in de titel hebben.