Kun je zwanger worden als je kanker hebt?

Kun je zwanger worden als je kanker hebt?

Niet alle vrouwen zijn na een behandeling van kanker verminderd vruchtbaar of blijvend onvruchtbaar. Soms zijn er nog genoeg eicellen aanwezig en herstelt de functie van de eierstokken zich. In dat geval kan een vrouw, ook als ze kanker gehad heeft, via de natuurlijke weg zwanger worden.

Hoe kan je kinderen krijgen als je onvruchtbaar bent?

Vruchtbaarheidsbehandelingen. Als uit onderzoek blijkt dat jullie verminderd vruchtbaar of onvruchtbaar zijn, kan je in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Deze behandelingen variëren van licht tot zwaar en is volkomen afhankelijk van de oorzaak van jullie vruchtbaarheidsproblemen.

Kan je onvruchtbaar zijn als je ongesteld bent?

Als je onvruchtbaar bent, dan kun je niet op de natuurlijk wijze zwanger worden en kinderen krijgen. Onvruchtbaarheid wordt ook wel infertiliteit genoemd. Wanneer een koppel met kinderwens langer dan een jaar gericht zwanger probeert te worden zonder resultaat, dan spreek je van verminderde vruchtbaarheid.

Hoeveel kans op onvruchtbaarheid na chemo?

Hoog risico betekent: Bij meer dan 7 op de 10 vrouwen blijft de menstruatie weg na de behandeling. Er is geen eisprong. Daardoor is het niet meer mogelijk om spontaan zwanger te worden.

Kan je na borstkanker nog kinderen krijgen?

Zwanger worden na een borstkankerbehandeling is mogelijk. Uit onderzoek blijkt dat 8 procent van de vrouwen gediagnosticeerd voor de leeftijd van 35 jaar na de behandeling nog een of meer kinderen kreeg. De gemiddelde tijd tussen de behandeling en de zwangerschap was 32 maanden.

Hoe kun je zien of je vruchtbaar bent?

Neem de eerste dag van je laatste ongesteldheid. Tel hier het aantal dagen van je cyclus* bij op. Ongeveer 14 dagen voor deze datum vindt je ovulatie (eisprong) plaats. Je meest vruchtbare periode is deze dag en de twee dagen ervoor.

Hoe lang na chemo zwanger worden?

Je mag niet zwanger worden tijdens of kort na chemotherapie. Chemotherapie kan namelijk schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Meestal raadt de arts aan om tot minstens 6 maanden na de behandeling een voorbehoedsmiddel te gebruiken.