Inhoudsopgave
Hoe heet de beruchte bocht op Zandvoort?
Hugenholtz-bocht Tussen 1949 en 1974 was Hans Hugenholtz directeur van het circuit in Zandvoort. Toen Hugenholtz, die ook meerdere racecircuits ontwierp, stopte, werd er gezocht naar een passend afscheidscadeau.
Wat is een Tarzan bocht?
tarzanbocht: bocht met gevaarlijke hobbels in het parcours van een veldrit.
Waar komt naam Tarzanbocht vandaan?
“Toen het circuit aangelegd werd, waren er daar volkstuintjes waar mensen hun eigen aardappelen en zo verbouwden. Veel mensen in Zandvoort hadden indertijd een bijnaam, en ook de eigenaar van het stuk land waar nu de Tarzanbocht ligt. Die eigenaar werd ‘Tarzan’ genoemd, en zo kreeg die bocht zijn naam.
Waar is de Tarzanbocht?
Een van de meest beroemde bochten van Circuit Zandvoort is de Tarzanbocht. Officieel is dit de eerste bocht van het circuit (ook bekend als Turn 1). De bocht maakt al sinds 1948 onderdeel uit van het circuittraject.
Hoeveel bochten Zandvoort?
Het uiterst uitdagende circuit telt 14 bochten en zal helemaal geüpgraded worden naar de hoogste standaarden. Hierbij blijft het unieke karakter van CM.com Circuit Zandvoort gehandhaafd.
Wie crashte is 1979 in de Tarzanbocht?
Het seizoen 1979 De remmen van zijn Camaro vertikten het op weg naar de Tarzanbocht, en bij een snelheid van meer dan 230 kilometer pirouetteerde het witte monster met nummer 25 over de baan en plofte achterwaarts door de hekken op de vangrail. De maestro stapte ongedeerd uit.
Hoeveel rondje f1 Zandvoort?
De wedstrijd, bestaande uit 297,6 km verdeeld over 70 ronden, werd gewonnen door Niki Lauda. In mei 2019 werd bekend dat de Grand Prix van Nederland vanaf het seizoen 2020 na een afwezigheid van 35 jaar terugkeert op het Circuit Zandvoort. Door de coronapandemie werd dit uitgesteld en is de race pas in 2021 verreden.
Hoe snel rondje Zandvoort?
In 2017 verbrak Max Verstappen het baanrecord van Zandvoort Circuit met een rondetijd van 1:19,511. Dit baanrecord is tot op heden nog steeds de snelste rondetijd ooit gereden in Zandvoort maar het gaat waarschijnlijk verbroken worden tijdens de Dutch Grand Prix 2021…
Waarom Arie Luyendijkbocht?
Waar de Arie Luyendijkbocht makkelijk vol gas is, biedt de Hugenholtzbocht de coureurs beduidend meer uitdaging. De bocht ligt niet alleen na een snelle knik naar rechts, maar biedt de coureurs ook de optie om meerdere lijnen te rijden.
Waar is Rob Slotemaker verongelukt?
Op 16 september 1979 vond Slotemaker de dood tijdens een race op Circuit Zandvoort. Bocht 6 is naar hem vernoemd: de Rob Slotemakerbocht.