Inhoudsopgave
Wat is een Schoolcontract?
Principes van het Schoolcontract Het Schoolcontract voorziet investeringen en interventies op en rond de school over een periode van vijf jaar. Per contract wordt maximaal 2,5 miljoen euro toegewezen. Elk Schoolcontract doorloopt twee fasen: eerst een studie- en diagnosefase, gevolgd door een operationele fase.
Wat zijn Spaaruren?
Het Saldo Spaaruren is de geldswaarde van overwerkuren en reisuren. Bouwplaatswerknemers van 18 jaar of ouder met een volledig dienstverband kunnen verplicht worden 80 spaaruren op te bouwen om pieken en dalen in de bedrijfsvoering op te vangen.
Wat is een Spaaruren contract?
Bij een arbeidsovereenkomst met een spaarurenregeling worden er eerst uren gespaard (spaaruren). Die worden samen met de vakantieuren ingezet als het object gesloten is. De werknemer heeft hierdoor een vast inkomen gedurende het jaar. Ook tijdens de schoolvakanties.
Hoe werken Spaaruren?
Spaaruren worden enkel gemaakt op de vaste werkdagen van de werknemer. De werknemer heeft niet de verplichting om meer dagen per week te gaan werken. Vanuit belang van een gezonde werkbalans worden werkuren boven 9e uur per dag nog steeds conform overwerktoeslag uitbetaald.
Wat zijn TSF dagen?
In het Tijdspaarfonds (TSF) worden alleen de dagen gestort die de werkgever niet rechtstreeks hoeft door te betalen. Daarnaast wordt er geld gestort voor opname van kort verzuim. Ook de 8% vakantietoeslag wordt in het Tijdspaarfonds gestort. De stortingen gebeuren per loonperiode.
Hoe werkt het Tijdspaarfonds?
Met het Tijdspaarfonds bied je werknemers de mogelijkheid om te kiezen tussen tijd voor geld of geld voor tijd. Zij kunnen een deel van de in het fonds opgebouwde tegoeden namelijk opnemen als geld of als vrije dagen. Je werknemer kan via zijn individuele rekening bij het fonds vrije tijd inruilen voor geld.
Hoe werkt een tijdspaarfonds?
Het Tijdspaarfonds is een fonds waarin een werkgever elke maand (of elke vier weken) geld stort van het Individueel budget. En eventueel van het spaarurenmodel. Het Tijdspaarfonds bestaat sinds 2006 en is de opvolger van het Vakantiefonds.
Hoe kom ik aan inloggegevens Tijdspaarfonds?
Bij aanmelding van uw bedrijf bij bpfBOUW sturen wij u de inloggegevens voor MijnBTER. Heeft u, uw administratiekantoor of uw boekhouder geen inloggegevens meer? Mail uw ledennummer en het e-mailadres naar [email protected]. Wij sturen u dan een nieuw wachtwoord.
Hoe werkt vakantiebonnen?
Vakantiebonnen vertegenwoordigen een bedrag in loon en/of vakantiegeld. Een werkgever koopt ze in bij een daartoe ingesteld fonds, opgezet door bijvoorbeeld de bedrijfstak of vakbond. Bij de uitbetaling van loon krijgt de werknemer een zeker percentage uitgekeerd in de vorm van deze bonnen.
Waar vind ik registratienummer Tijdspaarfonds?
Registratienummers opzoeken via MijnBTER Als u inlogt op MijnBTER, kunt u onder ‘zoek uw werknemer(s)’ het registratienummer van uw werknemer(s) opzoeken. Het registratienummer van uw werknemer kunt u vinden door de achternaam en/of geboortedatum van uw werknemer in te vullen.
Wat is gebruikersnaam Tijdspaarfonds?
Uw gebruikersnaam is uw registratienummer. Deze staat rechtsboven op de brieven die u van het Tijdspaarfonds heeft gehad.
Waarom vakantiebonnen?
Doel van deze constructie is een werknemer te verzekeren van doorbetaling van vakantiedagen en uitbetaling van vakantiegeld indien deze niet doorlopend bij één werkgever in dienst is. Het systeem was decennialang met name in de bouw gebruikelijk en wordt nog gebruikt in de sectoren metaal, techniek en het schildersvak.