Inhoudsopgave
Hoe doen ze zaken in Marokko?
Tips over de Marokkaanse bedrijfscultuur
- Bouw een band op.
- Ken uw zakenpartner.
- Wees bekend met de talen.
- Gebruik Franstalige visitekaartjes.
- Let op uw kledingkeuze.
- Bevestig uw afspraken.
- Doe geen zaken tijdens ramadan.
- Geef geen alcohol cadeau.
Waarom investeren in Marokko?
Snelst Groeiende Economie. De afgelopen jaren heeft de Marokkaanse overheid veel geïnvesteerd in grote infrastructurele projecten, in het vervoer, onderwijs, bedrijfsleven en in economische en sociale hervormingen. Het huidige Marokko heeft een van de snelst groeiende economieën van het Afrikaanse continent.
Waar houden Marokkanen van?
In het dagelijks leven staat het geloof centraal. Zo bidden veel moslims vijf keer per dag, de mannen doen dit vaak in een moskee, wordt er geen varkensvlees gegeten en heeft de jaarlijkse Ramadan een grote invloed op het dagelijkse leven van de Marokkanen.
Hoeveel inwoners in Marokko 2021?
Anno 2021 telt Marokko (exclusief de Westelijke Sahara) ruim 37,1 miljoen inwoners. De oudste staat in het huidige Marokko was het inheemse koninkrijk Mauretania en bestond vanaf 110 v. Chr. Het sultanaat Marokko bestond vanaf 789 tot 1912, het werd door verschillende Berberse en Arabische dynastieën bestuurd.
Wat is het eten in Marokko?
Veel gebruikte voedingsmiddelen in de Marokkaanse keuken zijn brood (khubz), couscous (seksu), bloem, olijfolie, honing, schapen- of lamsvlees, rundsvlees, kip, vis, olijven, konijn, dadels en zonnebloempitten. En de Marokkaanse keuken zou de Marokkaanse keuken niet zijn zonder kruiden.
Wat is de rente in Marokko?
Een hypotheek afsluiten bij een Marokkaanse bank De meeste Marokkaanse banken zijn vaak maar bereid om vijftig procent van de waarde van onroerend goed te verstrekken. De rente varieert doorgaans van vijf tot zeven procent. Het is verstandig om de hulp in te schakelen van een lokale notaris.
Hoe komen Marokkanen in Belgie?
Marokkanen werden daarom als gastarbeiders naar België gehaald. Na de eerste oliecrisis stopte deze rekrutering. De Marokkaanse gemeenschap blijft echter, door gezinshereniging en natuurlijke groei, verder groeien. Het exacte aantal Belgo-Marokkanen is onbekend, aangezien België geen etnische statistieken verzamelt.