Hoe heet judomat?

Hoe heet judomat?

Tatami in gevechtssporten De term ’tatami’ wordt ook gebruikt als referentie aan de mat die aangewend wordt bij de beoefening van Japanse zelfverdedigingskunsten zoals het jiujitsu, aikido en judo. In het laatste geval wordt de mat ook vaak ‘judomat’ genoemd.

Hoe ziet een judomat eruit?

De Judomat (Tatami) Vroeger vond je in veel dojo´s de originele Japanse Tatami´s (=judomatten). Deze mat is 188 cm lang, 94 cm breed en 6 cm dik en gemaakt van geperst rijststro. De bovenkant is gemaakt van zeer fijn geweven igusa-riet. Dit riet is zo fijn geweven dat er zelfs geen water doorheen kan.

Hoe dik is een judomat?

De mat is er in 2 varianten, de karatemat met een dikte van 2 cm en de judomat met een dikte van 4 cm. Wanneer je de mat thuis gaat gebruiken is de karatemat ook geschikt voor judo.

Wat weegt een judomat?

Perfecte ondergrond voor Judo en Jiu Jitsu

Toepassingsgebied Jiu Jitsu, Judo
Matbreedte 100 cm
Matdikte 4 cm
Gewicht 20 kg
Kleur Geel

Wat zeggen ze bij judo?

De handen in de liezen (voor jongens) of op je bovenbenen (voor meisjes). De sempai geeft het commando: Za-zen, wat betekent dat je goed gaat zitten om te groeten. Daarna zegt de sempai: Sensei rei (groet de leraar). Je buigt voorover en plaatst je handen op de mat.

Hoe begint en eindigt een judo wedstrijd?

Tijdens het gevecht kan men overgaan naar een grondgevecht, dat heet ‘Ne-Waza’ De scheidsrechter start de wedstrijd door ‘Hajime’ te roepen. Als het gevecht onderbroken moet worden, roept de scheidsrechter: ‘Mate’. Om de wedstrijd te beëindigen roept de scheidsrechter: ‘Sore Made’.

Welke kleur heeft een judomat?

De judomatten zijn leverbaar in de kleuren; rood, groen, olijfgroen, oranje, blauw, geel grijs en zwart. Deze matten worden standaard geleverd met antisliplaag, met een densiteit van 230kg/m3 en in een dikte van 4cm.

Waarom groeten bij judo?

Respect. Elkaar groeten in het judo doe je door het maken van een buiging naar de ander. Hiermee toon je de ander jouw respect. Ten eerste beloof je aan elkaar op deze manier dat je elkaar niet expres pijn gaat doen.