Inhoudsopgave
Hoe met de fiets op de trein?
Om een gewone fiets, tandem, fietskar of Segway mee te nemen op de trein, moet je een Fietsbiljet te kopen. Dit kost 4 euro* per enkele reis op een binnenlands traject. Waar plaats ik mijn gewone fiets? Op sommige treinen voorziet de NMBS speciale wagons voor fietsen, meestal te herkennen aan enkele fietslogo’s.
Waar zet ik mijn fiets in de trein?
U heeft altijd een fietskaartje nodig en uw fiets mag zich tijdens de spits niet in de trein bevinden. In het weekend heeft u daar geen last van.
Hoe koop je een kaartje voor de fiets in de trein?
Neem je fiets mee in de trein tijdens de daluren.
- De prijs blijft hetzelfde, ongeacht het aantal kilometers in de trein.
- Je fiets mag mee op maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 – 16.00 uur en tussen 18.30 – 6.30.
- Beschikbaar als e-ticket.
- Fietsen mogen ook mee in de Intercity Direct.
Wanneer mag je Fiets Mee in de trein?
In het weekend, op feestdagen en in juli en augustus mag je fiets de hele dag mee in de trein, ook tijdens spitsuren. Andere vervoermiddelen dan degenen die op deze pagina genoemd worden, zijn niet toegestaan. Denk hierbij aan fiets-/bolderkarren. Stal je fiets alleen op een speciaal daarvoor bestemde plek in de trein.
Wat is een fietskaart in de trein?
Fiets in de trein | Reisinformatie | NS. Met een Fietskaart Dal kun je voor € 7,50 een dag je fiets meenemen in het aangegeven gedeelte van de trein. Naar content. Hoofdnavigatie.
Kan een vouwfiets gratis meegenomen worden in de trein?
Vouwfietsen mogen gratis mee in de NS trein, want deze fietsen worden in ingeklapte positie als handbagage gezien. Indien er sprake is van een aangepaste fiets die verstrekt is op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, dan kan deze gratis in de trein worden meegenomen net zoals voor een rolstoel geldt.