Wat is de Indonesische naam voor rijst?

Wat is de Indonesische naam voor rijst?

De Indonesiër en zijn rijst. Indonesiers eten drie maal per dag rijst en hebben drie namen voor de witte korrel. In het veld noemen ze het padi, geoogst heet het beras en gekookt op het bord heet het nasi. Rijst vormt voor de Indonesiërs het middelpunt van het bestaan.

Hoe maak je ketan rijst?

Of op zijn Indisch: 500 gram kleefrijst, wassen en slechts 15 minuten laten weken. Dan met 750 ml water (en een klont santen) opzetten en 20 minuten zachtjes laten koken. Draai dan het vuur uit en zet afgesloten nog 20 minuten weg om na te garen.

Wat is de Javaanse keuken?

Wat alle Indonesische gerechten wel in gemeen hebben is dat witte rijst (nasi putih) aan de basis van elk gerecht staat. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van kokos, chilipepers, kruiden en grassen. Veel eilanden hebben echter speciale manieren van koken en gebruiken verschillende ingrediënten en specerijen.

Waar bestaat een rijsttafel uit?

Een rijsttafel bestaat uit doorgekookte rijst, waarbij verschillende bijgerechten gegeven worden. Een rijsttafel kan bestaan uit:

  • Rijst.
  • Een sayur (groenteschotel)
  • Een sambalan en een sambal goreng.
  • Een kipgerecht, een vleesgerecht of een visgerecht.
  • Gebakken krupuk (kroepoek) en pisang goreng (gebakken banaan)

Wat zit er in een Indische rijsttafel?

De Indische rijsttafel is geen gerecht, maar een tafel vol gerechten die liefst zo gevarieerd mogelijk zijn met vlees, vis en groenten, zodat iedereen wel iets kan vinden wat hij of zij lekker vindt.

Hoe maak je plakkerige rijst?

Maar heb je een restje rijst of heb je simpelweg geen plakrijst in huis, dan kun je gelukkig alsnog plakkerige rijst maken door wat extra zetmeel toe te voegen aan het kookwater. Kook de rijst dus bijvoorbeeld met wat bloem in het kookwater of warm je leftover rice op samen met wat bloemwater.

Welke rijst kleefrijst?

Ketanrijst. Ketanrijst wordt ook wel kleefrijst genoemd, omdat het goed aan elkaar plakt. Het is dezelfde soort rijst als de Japanse sushi-, de Spaanse paella- en de Italiaanse risottorijst, maar de ketanrijst wordt vaak in de Aziatische keuken gebruikt. Met deze rijstsoort kun je perfect Indonesische lempers maken.