Inhoudsopgave
Hoe is bestek ontstaan?
Het Westerse eetgerei heeft dus een hele ontwikkeling ondergaan om tot het moderne bestek van vandaag te komen. De lepel is de oudste vorm van bestek. Er zijn lepels teruggevonden in de Oude Steentijd. De mensen uit de prehistorische tijd gebruikten waarschijnlijk schelpen of stukjes hout als lepels.
Wie is de uitvinder van de vork?
Het gebruik van de vork als instrument om eten naar de mond te brengen, is waarschijnlijk afkomstig uit het Byzantijnse rijk. De Byzantijnse prinses Theadora introduceerde dit onderdeel van het bestek in de elfde eeuw in Venetie.
Hoe is een vork ontstaan?
De vork als onderdeel van het bestek ontstond in de 16e eeuw in de hogere sociale klassen. In de 15e eeuw werd de (drietandige) vork nog beschouwd als een instrument van de duivel. Een (tweetandige) vork werd alleen gebruikt bij het snijden van vlees. De meeste vorken hebben drie of vier tanden, die licht gekromd zijn.
Wat waren de groenten van de Vikingen?
De Vikingen verbouwden ook groenten zoals uien, bonen, fruit, appels en kersen. Voor Vikingen die dicht bij rivieren of fjorden woonden was ook vissen belangrijk. Elke vis die niet meteen opgegeten werd, werd gerookt, gedroogd of gezouten en later opgegeten.
Wat waren de Vikingen?
De Vikingen waren boeren, jagers, vissers, handelaren, maar toch ook vooral plunderaars. In 793 na Christus zijn ze begonnen met hun veroveringen. Driehonderd jaar heeft Europa, Rusland en Constantinopel te maken gehad met de plunderingen, veroveringen en overheersing van de Vikingen. Hieronder allereerst een overzicht van de plundertochten en
Wanneer begonnen de Vikingen met hun veroveringen?
De Vikingen begonnen in 793 na Christus met hun veroveringen. Ze werden hierbij gedreven door hebzucht, handelsdrang, honger naar land, eer en roem. Ook de moeilijke leefomstandigheden in Scandinavië waren een reden voor de veroveringen. Toch verschilden de verschillende Scandinavische landen ook van elkaar.
Wat waren de Vikingen succesvol?
De Vikingen waren voornamelijk succesvol omdat ze zich zeer snel aanpasten aan de situatie. Ze informeerden zich over de structuur van de samenleving, zowel op militair als op sociaal vlak. Op die manier konden de Vikingen beter hun doelwitten uitkiezen en de aanvallen beter voorbereiden.