Wat doet dampremmende folie?

Wat doet dampremmende folie?

Dampremmende folie voorkomt dat waterdamp in de isolatielaag condenseert. Door het vocht buiten de isolatielaag te houden, blijft deze droog en behoudt het zijn isolerende werking. In sommige gevallen is het aanbrengen van zo’n folie echter juist af te raden omdat er al een folie in het dak aanwezig is.

Hoe dik is een dampremmende laag?

Volgens het bouwbesluit moet een Pe folie die als dampremmende laag wordt gebruikt minimaal 0,2 mm dik te zijn.

Wat is dampremmende PE folie?

Een dampremmende PE-folie is een LDPE-folie (LDPE = Low Density Poly Ethyleen) die gebruikt wordt om vocht uit de isolatie te weren. Dampremmende PE-folie heeft bij VisscherHolland een minimale dikte van 150 micron en maximaal 400 micron.

Waar moet de dampremmende folie?

Dampremmende folie wordt gebruikt als laag aan de binnenzijde (warme zijde) van daken en wanden. De folie wordt ook gebruikt onder afwerkvloeren en als tijdelijke oplossing voor het dichtmaken van raam- en deursparingen tijdens de bouw, of bij schade aan ramen.

Waar moet dampdichte folie?

Breng dampdichte folie altijd aan de warme kant (meestal de binnenzijde) van de te isoleren laag aan. Een dampdichte laag bestaat meestal uit PE-aluminium laminaat. Deze laag heeft een sd-waarde van meer dan 1500 m.

Welke kant dampremmende laag?

Een dampremmende folie In tegenstelling tot een damp-open folie, wordt een damp-remmende folie aan de warme kant (binnenzijde) van de constructie geplaatst. De warme kant bevindt zich bij dakconstructies altijd onder het isolatiemateriaal. Bij gevels is dit aan de binnenkant.

Waar plaats ik dampremmende folie?

Is dampdichte folie nodig?

Het toepassen van een dampremmende folie is altijd belangrijk in dampdichte constructies. Dampdichte constructies zijn bijvoorbeeld houten dakconstructies met een pannen, bitumen of EPDM- of zinken dak. In een dampopen constructie is een dampremmende folie niet nodig.