Wat is een VPL regeling?

Wat is een VPL regeling?

In 2006 en 2007 heeft een groot aantal werkgevers voorwaardelijk pensioen toegezegd aan hun werknemers als compensatie voor het afschaffen van VUT en prepensioen. Dit staat doorgaans bekend als ‘VPL-regeling’, ‘voorwaardelijkpensioenregeling’ of ’15-jaarsinkoopregeling’.

Welk pensioenfonds heeft de bouw?

Pensioenregeling voor de Bouw Werkgevers zijn verplicht aangesloten bij het bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBOUW). bpfBOUW geeft uitvoering aan de pensioenregeling voor de Bouwnijverheid. Werknemers nemen (verplicht) deel aan deze pensioenregeling.

Welk pensioenfonds heeft Jumbo?

Jumbo heeft de pensioenopbouw van de oud-Super de Boer medewerkers in actieve dienst met ingang van 2013 overgebracht van Pensioenfonds Super de Boer naar het Pensioenfonds Levensmiddelen en Pensioenfonds Groothandel in Levensmiddelen.

Wie heeft recht op VPL?

Deelnemers die geboren zijn vanaf 1950, op 31 december 2005 en op 1 januari 2006 bij het ABP waren aangesloten en dat blijven tot 1 januari 2023 of eerder bij pensionering, hebben recht op VPL-pensioen.

Wat is een VPL premie?

De premie van het voorwaardelijk pensioen wordt betaald door uw werkgever. U kunt daarnaast extra voorwaardelijk pensioen kopen. Dit betaalt u zelf via een inhouding op uw salaris. Dit wordt op uw salarisstrook vermeld als ‘Inkoop VP’, ‘Premie IVP’ of ‘Premie VPL’.

Waar staat AZL voor?

AZL is een pensioenuitvoerder van formaat. Wij verzorgen de administratie, de bestuursadvisering en het actuarieel en communicatieadvies voor tientallen pensioenfondsen met duizenden aangesloten werkgevers. Daarmee leveren we een bijdrage aan de toekomst van zo’n 1,5 miljoen werknemers in Nederland.

Wat is een bedrijfspensioenfonds?

Een bedrijfspensioenfonds is een pensioenfonds dat door een onderneming opgericht is en dat het pensioen van de werknemers van die onderneming verzorgd. Voor ieder pensioenfonds geldt dat deze moet voldoen aan een groot aantal regels zoals beschreven in de Pensioenwet.