Welke Vloerverdeler?

Welke Vloerverdeler?

Welke verdeler je kiest voor een vloerverwarming is afhankelijk van de warmtebron. Een cv-ketel realiseert normaliter een hoge temperatuur. De aanvoertemperatuur is dan zo’n 80 oC en dat is te hoog voor de vloer. De watertemperatuur in de vloer mag vanwege de constructie namelijk niet hoger worden dan 50 oC.

Wat is de aanvoer bij vloerverwarming?

In de aanvoer van de verdeler vanuit de CV of stadsverwarming (meestal rechts) zit de thermsotaatkraan waarmee de temperatuur van het water wat in de vloerverwarming circuleeert wordt geregeld. Bij een stenen vloeren kan deze worden ingesteld op maximaal 35-45 °C (mogelijk zelfs lager).

Wat is een Vloerverwarmingsverdeler?

Een vloerverwarmingsverdeler zorgt ervoor dat het water in je vloerverwarmingsbuizen met een constante temperatuur verdeeld wordt. Dit doet de verdeler door het water gelijkmatig rond te pompen door het systeem.

Wat is aanvoer en retour vloerverwarming?

Immers de verdeling over warmer (aanvoer) en wat kouder (retour) water over de vloer is bij een slakkenhuis beter verdeeld zodat de vloer een gelijkmatige temperatuur krijgt. Bij Meander kan het zijn dat de vloer rechts warmer is dan links.

Hoeveel meter vloerverwarming zonder pomp?

Hierdoor kan en mag de maximale buislengte per aangelegde groep vloerverwarming maximaal 100 meter zijn. Aangelegd als hoofdverwarming komt dit in de praktijk meestal neer op een vloeroppervlak van 10m2 per groep.

Hoeveel meter vloerverwarming per m2?

Wanneer de vloerverwarming dient als hoofdverwarming moeten de buizen dichter bij elkaar worden geplaatst, met een afstand van zo’n 10 centimeter tussen de buizen. Dat betekent dat u zo’n 10 meter buis per vierkante meter moet rekenen.

Hoe werkt een elektrische vloerverwarming?

Bij elektrische vloerverwarming wordt door middel van elektriciteit een vloer opgewarmd. Via deze stralingswarmte warmt vervolgens de ruimte op. Dit proces werkt via verwarmingselementen die onder de vloer worden geplaatst.