Waar staat de paus voor?

Waar staat de paus voor?

De paus is het hoofd van de Katholieke Kerk in Rome. De voornaamste titel van de paus is Plaatsbekleder van Jezus Christus op Aarde. Daarnaast is de paus voor de katholieken de opvolger van St. Petrus, en wordt hij de bisschop van Rome en het staatshoofd van Vaticaanstad genoemd.

Hoe kan je zien dat de paus thuis is?

Vaticaanstad is al eeuwenlang de woonplaats van de paus en is slechts gescheiden van Rome door een grote muur aan weerszijden van het grondgebied en aan de voorkant de grootste kerk ter wereld met de zuilenarmen van het Sint-Pietersplein.

Hoeveel krijgt de paus betaald?

Invloedrijk of niet, een paus krijgt geen loon uitbetaald. Maar het Vaticaan staat wel in voor al zijn kosten. Zo heeft Franciscus I een persoonlijke assistant en een secretariaat dat instaan voor zijn dagdagelijkse beslommeringen. Het loon van al deze mensen wordt betaald door het Vaticaan.

Wat was de eerste paus?

De eerste paus was Petrus, een apostel van Jezus Christus . De paus (wat ‘vader’ betekent) wordt door de katholieken beschouwd als de plaatsbekléder van Jezus op aarde, en wordt door hen dan ook erg gerespecteerd. Hij is níet de plaats vervanger want volgens de Kerk is Jezus altijd bij de mensen. Maar er is – vooral in progressieve (modern

Wanneer is paus Franciscus de paus?

Nu is paus Franciscus de paus. Zijn burgerlijke naam luidt Jorge Mario Bergoglio. Hij is in 1936 geboren in Argentinië. Hij werd in 2013 door de krant ‘Times’ als persoon van het jaar verkozen. Dat is bijzonder omdat hij nog maar kort regeert.

Wat is de paus in de Katholieke Kerk?

Dit artikel gaat over het hoofd van de Katholieke Kerk. Voor andere betekenissen, zie Paus (doorverwijspagina). Het embleem van het pausschap. Paus Franciscus. De paus is het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. De benaming paus is afkomstig van het Oudgriekse: πάππας, pappas, later gelatiniseerd tot papa, in de betekenis van vader.

Wat is de benaming paus?

De benaming paus is afkomstig van het Oudgriekse: πάππας, pappas, later gelatiniseerd tot papa, in de betekenis van vader. Eveneens werd de titel in de middeleeuwen opgevat als een acroniem (eigenlijk backroniem) van het Latijnse Petri apostoli potestatem accipiens (van de apostel Petrus de macht ontvangend).