Inhoudsopgave
Wat dekt de hospitalisatieverzekering?
Een hospitalisatieverzekering: betaalt de hospitalisatiekosten terug (ongeval, ziekte, zwangerschap, bevalling, palliatieve zorg) die uw ziekenfonds niet vergoedt. In het bijzonder de verblijfskosten, erelonen van specialisten, verzorging, geneesmiddelen en medisch materiaal.
Hoelang duurt uitbetaling hospitalisatieverzekering?
Je hospitalisatieverzekering betaalt de medische prestaties – zoals apotheek- en dokterskosten – terug binnen een bepaalde periode voor de opname, afhankelijk van je verzekering (meestal 1 of 2 maanden). De juiste periode staat in de bijzondere voorwaarden van je verzekering.
Wat is Hospitaalfix?
CM-Hospitaalfix geeft je een vaste vergoeding van 12,37 euro per verpleegdag*. CM-Hospitaalfix Extra geeft je een vaste vergoeding van 25 euro per verpleegdag* of bij bepaalde daghospitalisaties (forfait heelkundige dienst, maxiforfait en dagziekenhuis groep 1 tot 7).
Wat dekt de hospitalisatieverzekering niet?
Let op: een hospitalisatieverzekering betaalt doorgaans alleen de kosten voor de verzorging terug. Niet-medische uitgaven, zoals telefoongesprekken, wifi of de huur van een televisietoestel of koelkast worden meestal niet terugbetaald. De verzekeraar kan ook een vrijstelling (franchise) toepassen.
Wat te doen met ziekenhuisfactuur?
Geef je hospitalisatie pas aan zodra je je ziekenhuisfactuur ontvangt. Dit kan gemakkelijk online. Hou je ziekenhuisfactuur bij de hand, surf naar de pagina ‘Online aangifte hospitalisatie’ en volg de instructies. Enkel indien noodzakelijk wordt nog bijkomende medische informatie opgevraagd.
Wat wordt bedoeld met wachttijd bij hospitalisatieverzekering?
Een wachttijd of wachtpolis bij een hospitalisatieverzekering betekent dat voor een bepaalde periode na het afsluiten van je verzekering, je verzekeraar niet tussenkomt in de kosten. Je moet als het ware dus even wachten voor de verzekering van start gaat.
Wat is een Wachtpolis?
Een wachtpolis is een verzekering waarbij je maandelijks een beperkte premie betaalt op basis van je instapleeftijd. Val je zonder collectieve hospitalisatieverzekering, om welke reden ook, dan wordt de premie om je verzekering verder te zetten berekend op basis van je leeftijd toen je de wachtpolis afsloot.
Wat dekt MedExel?
MedExel beheert als Third Party Administrator (TPA) collectieve polissen gezondheidszorg (hospitalisaties en/of ambulante zorg) en gewaarborgd inkomen die werkgevers voor hun personeel afsluiten, in opdracht van de werkgever en verzekeringsmaatschappij.
Kan je 2 hospitalisatieverzekeringen hebben?
Als u dubbel verzekerd bent, kunt u jammer genoeg niet dubbel vergoed worden. Volgens de wet mag een schadeverzekering niet dienen om u te verrijken, maar enkel om u schadeloos te stellen. Uw hospitalisatiekosten krijgt u bijvoorbeeld maar een keer terugbetaald, zelfs al hebt u twee hospitalisatieverzekeringen.