Welke druksterkte voor vloerisolatie?

Welke druksterkte voor vloerisolatie?

Constructieve veiligheid

Type Druksterkte in kPa*
Korte duur** Lange duur**
EPS 100-SE 100 30
EPS 150-SE 150 45
EPS 200-SE 200 60

Welke isolatie is drukvast?

Het materiaal waarvan de drukvaste isolatie is gemaakt, is o.m. Foamglas, EPS (Expanded Polystyreen) en steenwol met harde toplaag en cementgebonden houtspaanplaten. Voorbeelden van drukvaste isolatie zijn Betopor C-EPS, Styrodur C, IsoBouw PolyTop. Met dank aan Betopor, Weston Isolatie, Van Wylick Isolerende Mortels.

Wat is druksterkte kPa?

kPa. De druksterkte geeft aan bij hoeveel drukkracht de plaat een bepaald percentage vervormd. Deze drukkracht wordt gemeten in kPa en dus wordt ook de druksterkte van het materiaal aangeduid in kPa, oftewel kiloPascal.

Welke druksterkte EPS onder betonvloer?

De EPS 100 isolatieplaat is drukvast, waardoor deze bij uitstek geschikt is voor betonvloeren, daken en de buitengevels.

Hoe drukvast is XPS?

XPS of geëxtrudeerd polystyreen is verkrijgbaar in de vorm van platte isolatieplaten. De isolatieplaten hebben een gesloten cellenstructuur met een vlak oppervlak. Dit maakt de platen extreem drukvast, isolerend en vochtwerend.

Wat voor isolatie onder betonvloer?

EPS: wanneer je genoeg ruimte onder je betonvloer hebt, kun je geëxpandeerd polystyreen (EPS) aanbrengen. In de volksmond staat dit materiaal bekend als piepschuim. EPS is een goedkope en betrouwbare keuze voor het isoleren van betonnen vloeren. Bovendien is het in verschillende diktes te verkrijgen.

Is PIR drukvast?

PIR is beloopbaar en drukvast Dit is essentieel. Als een isolatieplaat beschadigd wordt, boet ze in aan isolatiewaarde.

Hoeveel is 100 KPA?

Kilopascal naar Bars

1 Kilopascal = 0.01 Bars 10 Kilopascal = 0.1 Bars
5 Kilopascal = 0.05 Bars 50 Kilopascal = 0.5 Bars
6 Kilopascal = 0.06 Bars 100 Kilopascal = 1 Bars
7 Kilopascal = 0.07 Bars 250 Kilopascal = 2.5 Bars
8 Kilopascal = 0.08 Bars 500 Kilopascal = 5 Bars

Hoeveel RD waarde Plafondisolatie?

Plafondisolatie dikte Voor minerale wol, zoals glas- en steenwol, heb je al snel een dikte van 13 tot 16 centimeter nodig. Hiermee behaal je een rd-waarde van ongeveer 4,5 m² K/W. Gebruik je cellulose vlokken, dan heb je voor dezelfde rd-waarde ongeveer 16 tot 21 centimeter dikte nodig.

Welke isolatie houten plafond?

Houten plafond isoleren Mocht u een houten balklaag als plafondconstructie hebben, dan is het verwerken van glaswol of steenwol goed zelf te doen. Zorg ervoor dat de stroken isolatie 1 á 2 cm breder zijn dan de houten balkenconstructie.