Inhoudsopgave
Hoe noem je een groep samenwerkende organen die samen een bepaalde functie hebben?
Organenstelsel: een groep samenwerkende organen die samen ene bepaalde functie hebben.
Hoe heet een groep cellen met dezelfde bouw en dezelfde functie?
Weefsel = groep cellen met dezelfde vorm en functie (bijv. beenweefsel, spierweefsel, zenuwweefsel)
Hoe worden organen genoemd die gezamenlijk een bepaalde functie hebben?
Organenstelsel: een groep organen die samen een bepaalde functie hebben. Voorbeelden: verteringsstelsel, beenderstelsel,spierstelsel.
Hoe heet een soort vliesje dat om de cel zit?
De plantaardige cel bevat: Celkern > regelt alles in de cel en bevat DNA. Kernplasma = vloeistof in de celkern. Kernmembraan = vliesje om de celkern.
Wat zijn de menselijke organen?
Bloedvatenstelsel (o.a. hart, aders) Spijsverteringsstelsel (o.a. slokdarm, maag, darmen) Ademhalingsstelsel (o.a. neus, luchtpijp, longen) Zenuwstelsel (o.a. hersenen, ruggenmerg, zenuwen)
Welke cellen heeft een zeeslak?
Pierce benadrukt dat deze groene zeeslak zich onderscheidt van microben. De microben nemen namelijk hele cellen, terwijl de slak enkel de fotosynthesedeeltjes uit de algen die hij eet, overneemt. Eén maaltijd algen met de benodigde cellen is genoeg voor een heel slakkenleven (ongeveer één jaar).
Wat is de functie van cellen in je lichaam?
Een groepje cellen met dezelfde vorm en functie vormt een weefsel. De verschillende samenwerkende weefsels die samen een functie uitvoeren, vormen een orgaan. Een groep samenwerkende organen vormen samen een orgaanstelsel. Cellen zijn dus heel belangrijk in de opbouw van het lichaam. Zonder cellen in je lichaam kan je niet leven.
Wat is een samenwerkende weefsel?
Een groepje cellen met dezelfde vorm en functie vormt een weefsel. De verschillende samenwerkende weefsels die samen een functie uitvoeren, vormen een orgaan. Een groep samenwerkende organen vormen samen een orgaanstelsel. Cellen zijn dus heel belangrijk in de opbouw van het lichaam.
Wat is de levensduur van een cellen?
Je lichaam bestaat uit zo’n 300 verschillende celtypen die allemaal een andere levensduur hebben. Sommige cellen leven slechts een aantal uren of 2 tot 3 dagen, terwijl andere cellen 4 maanden of zelfs 8 tot 10 jaar leven.