Hoe snel gaat een regendruppel?

Hoe snel gaat een regendruppel?

Een druppel van 1,5 millimeter doorsnee haalt ongeveer zeven meter per seconde, een van twee millimeter valt met negen meter per seconde. Laten we daarvan uitgaan. Als zo’n druppel uit een gemiddelde regenwolk op tien kilometer hoogte valt, is hij na 18 minuten en 31 seconden beneden.

Hoe zwaar is een regendruppel?

Voorbeeld: Voor 2 g van een vloeistof zijn 80 druppels nodig. Bereken het druppelgewicht. 2000 mg/80= 25 mg.

Wat is de formule voor Normaalkracht?

De grootte van de zwaartekracht is gelijk aan de massa keer de valversnelling, dus Fg = m · g = 10 kg · 9,8 m/s2 = 98 N. Dan voor de normaalkracht: deze is getekend vanaf het punt waar het blok de vloer raakt en de grootte is exact even groot als de zwaartekracht, anders zou het blok door de grond zakken.

Welke krachten werken er op een druppel?

In het draaiende assenstelsel lijkt het dus alsof er op de waterdruppels een kracht wordt uitgeoefend die het water door de was heen naar buiten trekt. Deze kracht wordt aangeduid als centrifugaalkracht, en is dus alleen nodig in het ronddraaiende assenstelsel, om de beweging van voorwerpen naar buiten te verklaren.

Wat is de eenheid van de zwaartekracht?

Om de zwaartekracht te berekenen is er een formule. Die formule is: F = m*g. F is hierbij de zwaartekracht, wat je dus uit wil rekenen. M is de massa (in kilogram) van het voorwerp en g is de valsnelheid. De valsnelheid naar de aarde toe is een constante, namelijk 9,81m/s 2. De eenheid van zwaartekracht is Newton, vernoemd naar Isaac Newton.

Hoe werkt de zwaartekracht van de aarde?

De zwaartekracht van de aarde zorgt ervoor dat je niet zomaar wegzweeft en altijd weer op de grond landt. Hoe werkt dit? En is er overal dezelfde zwaartekracht? Zwaartekracht zorgt er voor dat je niet van de aarde wegzweeft.

Wat is de zwaartekracht van een massa?

Formule. Zwaartekracht is de onderlinge aantrekking van twee massa’s. De gravitatiewet van Newton luidt: F g = G ⋅ m ⋅ M r 2. {displaystyle F_ {g}=Gcdot {frac {mcdot M} {r^ {2}}}}. met. F g. {displaystyle F_ {g}} de zwaartekracht tussen twee voorwerpen (in newton) m.

Wat is de zwaartekrachtversnelling op het aardoppervlak?

De zwaartekracht- of valversnelling op het aardoppervlak varieert door al deze oorzaken tussen ongeveer 9,789 m·s −2 en 9,832 m·s −2. In Nederland en België bedraagt die gemiddeld 9,81 m·s −2. Dit wordt voor niet al te nauwkeurige toepassingen afgerond naar 10 m·s −2.