Hoe lang duurt een deskundigenoordeel?

Hoe lang duurt een deskundigenoordeel?

Het laten uitvoeren van een deskundigenoordeel duurt ongeveer twee tot drie weken. Na afloop ontvangen werkgever, werknemer en bedrijfsarts het oordeel. Aan het deskundigenoordeel zijn kosten verbonden voor degene die het deskundigenoordeel vraagt.

Hoe lang duurt een arbeidsdeskundig onderzoek?

Het arbeidsdeskundig onderzoek heeft een doorlooptijd van 15 werkdagen.

Welke vragen stelt een verzekeringsarts?

De verzekeringsarts bespreekt met u uw lichamelijke en psychische klachten. Ook vraagt de arts naar wat u op een dag doet, naar uw contact met familie en vrienden, wat uw hobby’s zijn en wat u in het huishouden doet. Op basis van hetgeen u de arts vertelt, vult hij/zij de zogenoemde ‘functionele mogelijkhedenlijst’ in.

Wat is een deskundigen oordeel?

Als u met uw werkgever van mening verschilt over de vraag of u ziek bent of over de aanpak van uw re-integratie, dan kunt u bij het UWV een zogenaamd deskundigenoordeel (second opinion) aanvragen.

Waarom deskundigenoordeel werkgever?

Misschien wilt u weten of u op de goede weg bent met de re-integratie van uw werknemer, of loopt de re-integratie vast. Mogelijk heeft u een meningsverschil met uw werknemer over zijn re-integratie, of meldt hij zich vaak ziek.

Waar kan u een arbeidsongeschiktheid aanvragen?

Invaliditeit: de Geneeskundige Raad voor Invaliditeit (orgaan bij de Dienst voor Uitkeringen van het RIZIV). Waar kan u een attest van uw arbeidsongeschiktheid aanvragen? U kunt een attest van uw arbeidsongeschiktheid aanvragen bij de Dienst voor Uitkeringen van uw ziekenfonds. Betaling 1.

Wie bepaalt de arbeidsongeschiktheid voor de WIA?

Wie bepaalt hoeveel procent arbeidsongeschikt ik ben voor de WIA? De arts en de arbeidsdeskundige van UWV bepalen uw mate van arbeidsongeschiktheid. Dit gebeurt door een sociaal-medische beoordeling. U krijgt die beoordeling als u na 2 jaar ziekte niet of niet volledig aan het werk kunt.

Wanneer voert de arbeidsdeskundige het onderzoek uit?

De arbeidsdeskundige voert het onderzoek meestal uit tussen de 42e en 52e week van ziekte. In de 42e week moet u vanuit de Wet verbetering poortwachter namelijk een ziekmelding doen bij UWV.