Inhoudsopgave
Hoe dossier maken?
In de digitaal dossier software maakt u eenvoudig per klant een dossier aan. Vervolgens voegt u hier alle communicatie toe – van telefoongesprekken tot e-mails. U kunt zelf kiezen wie deze gegevens mag inzien, wijzigen of verwijderen. Daarnaast kunt u het dossier aanvullen of inzien op uw tablet of smartphone.
Waar moet een dossier aan voldoen?
Een dossier moet bestaan uit schriftelijke stukken waaruit blijkt dat de werknemer is gewezen op zijn tekortkomingen en op welke manier jij als werkgever inspanningen hebt verricht om verbeteringen (in het functioneren, gedrag, de arbeidsrelatie) te bewerkstelligen.
Hoe maak je een dossier voor een werknemer?
Het is van belang dat deze als volgt opgebouwd wordt: Persoonlijke gegevens: Naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en –plaats, huwelijkse staat, bank- of gironummer, sollicitatiebrief en CV, kopieën van diploma’s, kopie van identiteitsbewijs, sofinummer, evt. werkvergunning.
Wat moet er in het personeelsdossier?
Personeelsdossier per werknemer
- Persoonlijke gegevens (stamkaart)
- Naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en –plaats, huwelijkse staat.
- Bank- of gironummer.
- Sollicitatiebrief en CV.
- Kopieën van diploma’s.
- Kopie van identiteitsbewijs.
- Sofinummer.
- Werkvergunning (bij een buitenlandse medewerker)
Wie is eigenlijk eigenaar van het dossier de arts of de patiënt?
Vele medische dossiers blijven achter Noch een arts van het ziekenhuis, noch een patiënt heeft het juridisch eigendom van een medisch dossier. Het ziekenhuis is wel eigenaar van de gegevensdrager (de computer of het papieren dossier).
Hoe lang dossier bewaren personeel?
Werknemersgegevens mag je maximaal 2 jaar bewaren. De loonbelastingverklaringen en een kopie van het identiteitsbewijs mogen maximaal 5 jaar bewaard worden. Fiscale gegevens moet je minimaal 7 jaar bewaren.
Wie is de eigenaar van een dossier?
Noch een arts van het ziekenhuis, noch een patiënt heeft het juridisch eigendom van een medisch dossier. Het ziekenhuis is wel eigenaar van de gegevensdrager (de computer of het papieren dossier). Doordat de patiënt geen eigenaar is van het medisch dossier, kan hij het dossier ook niet opeisen.