Hoe schrijf je tweede pinksterdag?

Hoe schrijf je tweede pinksterdag?

Meer lezen?

Officiële spelling Schrijfwijzer Onze Taal
eerste pinksterdag Eerste Pinksterdag
tweede pinksterdag Tweede Pinksterdag
pinkstermaandag Pinkstermaandag
Koningsdag Koningsdag

Hoe schrijf je oud en nieuw?

De correcte spellingen zijn oudjaar, oudejaar en oudejaarsavond. Niet-officiële en informele namen van feestdagen, zoals oudjaar en oudejaar, krijgen een kleine letter. Samenstellingen met oudejaar schrijven we ook klein: oudejaarsavond, oudejaarsconferentie.

Hoe schrijf je paasmaandag?

De correcte spelling is Pasen, met een hoofdletter. Officiële namen van feestdagen, zoals Pasen, schrijven we met een hoofdletter. Samenstellingen met namen van feestdagen schrijven we klein: paasfeest, paasvakantie, paasmaandag, paasbloemen.

Is paasdag met een hoofdletter?

Het Groene Boekje schrijft voor dat namen van feestdagen en feesten altijd een hoofdletter krijgen. Je schrijft dus Pasen en niet pasen. Maar let op: als het gaat om informele aanduidingen van diezelfde feestdagen, schrijf je een kleine letter. Dus schrijf je geen Tweede Paasdag, maar tweede paasdag.

Hoe schrijf je pinkstermaandag?

Juist is: pinkstermaandag. Volgens een spellingregel van het Nederlands schrijven we de officiële namen van feestdagen met een hoofdletter: Kerstmis, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Koningsdag, Dag van de Arbeid enzovoort.

Hoe schrijf je eerste pinksterdag?

Koninginnedag: koninginnedagfeest, koninginnensoep. Pinksteren: eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, pinkstermaandag.

Is oud en nieuw met hoofdletters?

De correcte spelling is oud en nieuw, met kleine letters. De spelling Oud en Nieuw* is niet correct. Officiële namen van feestdagen, zoals Nieuwjaar, schrijven we met een hoofdletter. Niet-officiële en informele namen, zoals oud en nieuw in de vaste combinatie oud en nieuw, schrijven we met een kleine letter.