Inhoudsopgave
Wat doet een BHV er op school?
Een BHV’er is verantwoordelijk voor de veiligheid op school als er een incident of noodgeval voordoet: Deze verleent eerste hulp bij ongevallen. Deze is verantwoordelijk voor het voorkomen en bestrijden van brand. Deze is verantwoordelijk voor het voorkomen van en helpen bij ongevallen.
Hoeveel BHV op school?
Vanaf 1 januari 2007 schrijft de Arbowet niet langer het aantal BHV’ers voor. De school moet dit zelf vaststellen. Belangrijk bij het vaststellen voor het aantal (aanwezige) BHV’ers is dat de school tijdig moet kunnen reageren in een noodsituatie (EHBO, beginnende reanimatie, alarmeren).
Wat te doen bij brand op het werk?
Wat te doen bij brand? Deze 4 stappen moet u ondernemen!
- Brand melden. Wanneer u de brand ontdekt, is het belangrijk dat u alarm slaat.
- Brand blussen. Soms is er sprake van een klein brandje dat zelf geblust kan worden, als de juiste blusmiddelen in de buurt hangen.
- Ontruimingsplan in werking stellen.
Wie is de eigenaar van een schoolgebouw?
Uitgangspunt van de onderwijswetgeving (WPO/WEC en WVO) is dat het eigendom van het schoolgebouw ligt bij het schoolbestuur. Dit eigendom wordt als zodanig vastgelegd in het kadaster via een notariële akte.
Wat zit er in een school?
Kenmerkend zijn de onderwijsruimtes, doorgaans klaslokalen, maar ook administratieve ruimtes, kabinetten, vergaderzalen, kamers voor vakgroepen, kamers voor management en coördinaat, een mediatheek en natuurlijk gemeenschappelijke ontspanningsruimtes voor zowel leraren als leerlingen (kantines).
Wie draagt een noodsituatie over aan professionele hulpverleners?
De BHV’er heeft bij een incident de operationele leiding om alle noodzakelijke beslissingen te nemen. Hij draagt deze over op het moment dat de professionele hulpverlening arriveert.
Hoeveel BHV per medewerker?
Er moet altijd ten minste één BHV’er aanwezig zijn, ook in ploegendiensten, bij overwerksituaties of als een deel van de medewerkers thuiswerkt. In geval van nood kan een BHV’er die thuis is natuurlijk geen eerste hulp verlenen, een brand blussen of zijn collega’s op een snelle manier naar een nooduitgang leiden.
Hoeveel bedrijfshulpverleners moet een bedrijf hebben?
In de Arbowet is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Toch moet je zorgen dat er altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Voorheen was 1 BHV’er op 50 personen de regel om het aantal BHV’ers te bepalen maar sinds 1 januari 2007 is dit uit de Arbo-wet en geldt de regel 1 op de 50 niet meer.