Wie werken met een ECD?

Wie werken met een ECD?

Voor wie is een ECD bedoeld? Het elektronisch cliënt dossier is in de eerste plaats bedoeld voor zorgprofessionals die dagelijks betrokken zijn bij de cliënt, zoals wijkverpleegkundigen, verzorgenden, thuiszorgmedewerkers, behandelaren en verpleegkundigen.

Wat kost Cliendo?

We werken graag makkelijk met je samen: de kosten zijn € 50 per maand. Daarmee is het de voordeligste aan je dossier gekoppelde* VECOZO koppeling van Nederland. Als je net begint begrijpen we dat dit alsnog een aardige kostenpost is, daarom hanteren we 50% korting, tot je voldoende cliënten hebt.

Hoe betrouwbaar is het ECD?

We zijn NEN7510 gecertificeerd. Onze IT security processen zijn door Auditconnect onafhankelijk geaudit. Ook ons datacentrum is NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd. We hebben meer dan 144 beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd, van 2 staps verificatie tot encryptie van cliëntgegevens.

Waar moet een ECD aan voldoen?

Het ECD zal moeten aansluiten op de technieken van de nieuwe devices (naast PC’s, laptops ook tablets, smartphone’s) en de App’s die daarop gebruikt worden en de sociale media omgeving waarbinnen ze gebruikt worden.

Waar is het ECD voor bedoeld?

Het ECD ondersteunt de mogelijkheid om verschillende zorgtrajecten in te richten, afgestemd op de doelgroep van de cliënt. De intake wordt multidisciplinair uitgevoerd, waarbij disciplines elkaar kunnen uitnodigen en informatie kunnen delen.

Hoe gebruik je Cliendo?

clienDO

  1. Documenten sleep je makkelijk van je computer naar je cliënt.
  2. De chat met je collega, hele team of zelfs cliënt is maar één muisklik van je vandaan.
  3. Niets dat je typt gaat verloren, alles wordt direct opgeslagen.
  4. Dankzij Cliendo e-mailen gebruikers 55% minder.

Wat is een cliëntvolgsysteem?

Een cliëntvolgsysteem, ook wel klantvolgsysteem genoemd, is een software-oplossing waarmee u uw cliënt gedurende het hele traject kunt volgen. Het is het beste te omschrijven als een verzamelplaats van informatie aan de hand waarvan u uw cliënt kunt volgen in zijn of haar financiële ontwikkeling.

Wat zijn voor en nadelen van een ECD?

Bij veel zorginstellingen kunnen er nog verbeteringen plaats vinden bij de integratie van het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) met andere systemen….Nadelen:

  • De gebruikersonvriendelijkheid.
  • Afhankelijkheid van de leverancier van het ECD.
  • Zorgproffessionals zitten liever niet achter een PC.

Wat kost een ECD?

En dat vanaf € 55 per maand. Wat wil je nog meer? Misschien een inrichting op maat. Zodat je zelf kunt kiezen wat er in je dossiers wordt bijgehouden.

Hoe stel je een zorgvraag op?

De volgende vragen helpen je om de zorgvraag voor jezelf in kaart te brengen:

  1. Hoe oud is je kind?
  2. Heeft jouw kind een (of meer) diagnoses? Zo ja, welke?
  3. Naar wat voor type school gaat je kind?
  4. Hoe ziet jullie gezinssituatie eruit?
  5. Welke belemmeringen ondervindt je kind?
  6. Welke belemmeringen ondervind jij als ouder?

Hoe bepaal je de Zorgdoelen?

Wees in de formulering zo concreet mogelijk. Het is de bedoeling het zorgdoel zodanig te formuleren dat achteraf kan worden nagegaan of het werkelijk is bereikt. Formuleer het dus zo eenduidig en concreet mogelijk. Je kunt daarbij denken aan doelen die te maken hebben met tijdperiodes of specifieke prestatie.