Inhoudsopgave
Waarom een schooltuin aanleggen?
Door een schooltuin aan te leggen leren kinderen ergens voor te zorgen. Ze zien de groei van de planten en leren dat je later kunt oogsten wat je gezaaid hebt. Kinderen vinden het heel leuk om de planten te verzorgen. Natuurlijk past het ook heel goed bij de vakken biologie en natuur.
Waar moet een schooltuin aan voldoen?
Voordat u uw ideeën over een schooltuin op het schoolplein uitbouwt, is het goed om een aantal basale criteria vast te stellen. Want wat u ook kiest, altijd moet u rekening houden met de eigenschappen van de locatie, de samenhang met het programma van de school, de doelgroep en de inzet van uw medewerkers.
Waarom tuinieren met kinderen?
Kinderen met een moestuin zijn aardiger Ze voelen zich veiliger en ontwikkelen zich beter in allerlei opzichten. Een groentetuin draagt dus niet alleen bij aan een betere lichamelijke gezondheid, maar ook aan de psychische gezondheid van kinderen.
Waarom moestuinen?
Ze leren hoe groenten en kruiden groeien. Ook als volwassenen is het leerzaam om te ontdekken hoe groenten en kruiden groeien. Met een moestuin ben je afhankelijk van de seizoenen. Hierdoor leef je meer in het hier-en-nu en leer je welke groenten en kruiden bij welke seizoenen passen.
Wat betekent moestuin?
moestuin – Zelfstandignaamwoord 1. een tuin waarin op kleine schaal verschillende groenten en evt kruiden en/of fruit worden verbouwd ♢ Vroeger hadden veel mensen een moestuin waar ze voor een belangrijk deel van moesten leven, tegenwoordig heeft men er soms één voor het plezier.
Wat planten in de moestuin in maart?
In maart kun je de volgende gewassen al in de moestuin zaaien: spruitjes, raapstelen, radijs, rapen, snijbiet, spinazie, tuinkers, herfst- en winteruien, wortelen, kapucijners, doperwten, peultjes, postelein en prei. Tip: Sommige planten kun je beter wel, of juist beter niet naast elkaar zetten.
Wat is een ander woord voor moestuin?
achtertuin, bloementuin, gaard, gaarde, groentetuin, hof, hortus, hoving, plantentuin, rotstuin, voortuin, moestuin.